Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Φεβ-2022 14:51

  US Foods: Υποχωρεί 4,3% η μετοχή, απογοήτευσαν οι εκτιμήσεις για το έτος

  US Foods: Υποχωρεί 4,3% η μετοχή, απογοήτευσαν οι εκτιμήσεις για το έτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 4,3% υποχωρεί η μετοχή της US Foods Holding στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία διανομής τροφίμων ανακοίνωσε κέρδη για το δ΄ τρίμηνο που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς το κόστος των πωλήσεων ξεπέρασε την αύξηση αυτών, ενώ και οι προοπτικές της για το έτος απογοήτευσαν.

  Η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 59 εκατ. Δολαρίων ή 26 σεντς ανά μετοχή, έναντι των ζημιών 23 εκατ. Δολαρίων ή 11 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 38 σεντς από τα 10 πέντε, αλλά ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 39 πέντε.

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 24,5% στα 7,64 δισ. Δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 7,60 δισ. Δολάρια, ενώ το κόστος πωλήσεων αυξήθηκε 24,7%.

  Η εταιρεία τόνισε πως η αύξηση των πωλήσεων επωφελήθηκε από τον αυξημένο όγκο και από τις αυξήσεις στην κίνηση των εστιατορίων και των επιχειρηματικών ταξιδιών.

  Για το 2022, αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,80-2,10 δολαρίων, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 2,46 δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ