Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Φεβ-2022 10:45

  Kering: Άλμα 5,5% της μετοχής μετά τα ισχυρά κέρδη και πωλήσεις για το 2021

  Kering: Άλμα 5,5% της μετοχής μετά τα ισχυρά κέρδη και πωλήσεις για το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μετοχή της Kering ενισχύεται 5,5% στις πρωινές συναλλαγές, καθώς ο γαλλικός όμιλος πολυτελών ειδών εμφάνισε πωλήσεις και κέρδη για το 2021 που αυξήθηκαν πολύ πιο πάνω από το επίπεδο προ πανδημίας, με τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου για το βασικό brand της Gucci, να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

  Ο όμιλος εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,18 δισ. Ευρώ για το έτος, και έσοδα 17,65 δισ. Δολαρίων, αυξημένα 13% σε οργανική βάση, από τα 15,88 δισ. Ευρώ το 2019 και αυξημένα 35% από τα 13,10 δισ. Ευρώ το 2020, στο μέσον της πανδημίας.

  Τα αποτελέσματα δέχθηκαν ώθηση από ένα ισχυρό τέλος στο έτος για τον όμιλο, με τα έσοδα να αυξάνονται στα 5,41 δισ. Ευρώ στο δ΄ τρίμηνο.

  Οι πωλήσεις του ιταλικού οίκου μόδας Gucci -που συνεισφέρει με το μεγαλύτερο μέρος στα έσοδα και κέρδη της Kering- αυξήθηκαν 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας ανάκαμψη μετά από μια απογοητευτική απόδοση κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα στο προηγούμενο τρίμηνο.

  Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Gucci μειώνει το χάσμα στις πωλήσεις λιανικής με τους βασικούς ανταγωνιστές στον κλάδο της μόδας, μετά από μια περίοδο σχετικής υποαπόδοσης, αναφέρει η Citi σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

  "Η Gucci βρίσκεται σε σωστό δρόμο και κερδίζει μερίδιο της αγοράς στο δ΄ τρίμηνο”, ανέφερε η τράπεζα, προειδοποιώντας ωστόσο ότι στα επόμενα τρίμηνα θα είναι κρίσιμο να αποδειχθεί ότι το brand μπορεί να συντηρήσει μια πορεία ανάπτυξης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ