Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Φεβ-2022 11:16

  Ericsson: Μπορεί να έχουμε πληρώσει τον ISIS κάποια στιγμή - Βουτιά της μετοχής 8,5%

  Ericsson: Μπορεί να έχουμε πληρώσει τον ISIS κάποια στιγμή - Βουτιά της μετοχής 8,5%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Βουτιά” 8,5% καταγράφει η μετοχή της Ericsson, ύστερα από δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Borje Ekholm ότι η εταιρεία είναι πιθανό να έχει κάνει πληρωμές προς την τρομοκρατική οργάνωση ISIS, για να κερδίσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες μεταφορικές οδούς στο Ιράκ.

  Σε συνέντευξη του στη σουηδική Dagens Industri, ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως η Ericsson έχει εντοπίσει "ασυνήθιστες δαπάνες που χρονολογούνται το 2018”, αλλά η εταιρεία δεν έχει εντοπίσει ακόμη ποιος ήταν ο τελικός αποδέκτης των χρημάτων.

  "Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι διαδρομές μεταφοράς έχουν αγοραστεί σε περιοχές που ελέγχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ISIS”, πρόσθεσε ο Ekholm.

  Τα σχόλια του Ekholm ακολουθούν ανακοίνωση της εταιρείας εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, στην οποία η εταιρεία δηλώνει ότι συνεχίζει να επενδύει σημαντικά σε μια έρευνα αναφορικά με τις ανησυχίες συμμόρφωσης στις δραστηριότητες της στο Ιράκ.

  Η ύποπτη πληρωμή πιθανότατα αποτελεί μέρος μιας έρευνας διαφθοράς από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης που ολοκληρώθηκε το 2019, σύμφωνα με αναλυτές της Handelsbanken. Και ενώ οι αναλυτές δεν αναμένουν οι αποκαλύψεις να πυροδοτήσουν περαιτέρω έρευνες, "είναι πιθανό να βλάψουν την τιμή της μετοχής”.

  Ο Ekholm τόνισε στην εφημερίδα ότι η Ericsson έχει δαπανήσει "σημαντικούς πόρους προσπαθώντας να το κατανοήσουμε αυτό όσο καλύτερα μπορούμε. Η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας είναι απολύτως απαράδεκτη και είναι κάτι που δεν το επιτρέπουμε καθόλου”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ