Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Φεβ-2022 08:42

  Heineken: Επέστρεψε στα κέρδη το 2021

  Heineken: Επέστρεψε στα κέρδη το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα κέρδη επέστρεψε για το 2021 η Heineken Holding, τα οποία μάλιστα διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών, αν και η εταιρεία προειδοποίησε πως αναμένει να πληγεί σημαντικά από τις πληθωριστικές πιέσεις.

  Η ολλανδική ζυθοποιία -που έχει στο χαρτοφυλάκιο της τις Sol, Moretti και Tiger- δήλωσε πως αναμένει σημαντικές πιέσεις από τον πληθωρισμό και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας το 2022, καθώς συνεχίζει να περιηγείται σε ένα αβέβαιο περιβάλλον και ότι θα αυξήσει τις τιμές για να αντισταθμίσει τις αυξήσεις.

  "Θα αντισταθμίσουμε αυτές τις αυξήσεις στο κόστος μέσω τιμολόγησης σε απόλυτους όρους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πιο ήπια κατανάλωση μπίρας”, τονίζει η εταιρεία.

  Η Heineken ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,32 δισ. Ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 204 εκατ. Ευρώ το 2020, και έναντι των συγκλινουσών εκτιμήσεων για 2,28 δισ. Ευρώ.

  Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως τόνισε πως τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν οργανικά στα 3,41 δισ. Ευρώ από στα 2,42 δισ. Ευρώ.

  Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 3,3 δισ. Ευρώ.

  Το περιθώριο για τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη του έτους διαμορφώθηκε στο 15,6%. Τα καθαρά έσοδα για το έτος αυξήθηκαν στα 21,94 δισ. Ευρώ από τα 19,72 δισ. Ευρώ.

  Το δ.σ. έχει ανακοινώσει μέρισμα 1,24 ευρώ ανά μετοχή, έναντι των 70 σεντς πριν από ένα χρόνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ