Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Φεβ-2022 18:22

  Η Παγκόσμια Τράπεζα αποσύρει προσωρινά προσωπικό από την Ουκρανία

  Η Παγκόσμια Τράπεζα αποσύρει προσωρινά προσωπικό από την Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην προσωρινή απόσυρση προσωπικού της από την Ουκρανία προχωρά η Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ ανέστειλε και τις αποστολές προσωπικού στη χώρα λόγω των εντάσεων στα σύνορα με τη Ρωσία, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

  Η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας, όπου η Μόσχα έχει συγκεντρώσει μεγάλη στρατιωτική δύναμη σε απόσταση "βολής” από την Ουκρανία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η δραστηριότητές της στη χώρα συνεχίζονται.

  "Κύρια προτεραιότητα του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι η διατήρηση του προσωπικού μας και των οικογενειών τους ασφαλείς. Με βάση την πολιτική μας για τις εκκενώσεις, η προσωρινή μετεγκατάσταση του προσωπικού βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας”, αναφέρει στο υπόμνημά της η τράπεζα.

  Το υπόμνημα, πάντως, δεν αναφέρει λεπτομέρειες για το πού ή πόσοι υπάλληλοι της Παγκόσμιας Τράπεζας πρόκειται να μετεγκατασταθούν.

  Το Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι διέταξε το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της πρεσβείας του στο Κίεβο να εγκαταλείψει άμεσα την Ουκρανία λόγω επαπειλούμενης ρωσικής εισβολής, προσθέτοντας ότι μέρος του προσωπικού θα συνεχίσει να εργάζονται από τη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ