Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Φεβ-2022 11:41

  Πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτου για όγδοο μήνα στην Κίνα

  Πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτου για όγδοο μήνα στην Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα μειώθηκαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα, καθώς η αναζωπύρωση του κορονοϊού σε κάποιες κινεζικές πόλεις έπληξαν την παραγωγή αυτοκινήτου.

  Οι πωλήσεις λιανικής των επιβατικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο, μειώθηκαν 4,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 2,09 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με την κινεζική ένωση επιβατικών αυτοκινήτων.

  Η Ένωση αναμένει ότι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως θα παραμείνει υποτονική τον Φεβρουάριο, καθώς η οικονομική επιβράδυνση, ο αυστηρότερος έλεγχος στον τομέα real estate και οι σποραδικές εξάρσεις του κορονοϊού, μπορεί να συνεχίσουν να αποδυναμώνουν την καταναλωτική ζήτηση.

  Η Toyota Motor τόνισε πως οι πωλήσεις στην Κίνα τον προηγούμενο μήνα μειώθηκαν 21,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις των δύο κοινοπραξιών της Volkswagen στην Κίνα, μειώθηκαν 19,9% και 17,9% τον Ιανουάριο.

  Οι Toyota και Volkswagen έκλεισαν τα εργοστάσια τους στη Βόρεια κινεζική πόλη Tianjin, για περισσότερο από μία εβδομάδα τον προηγούμενο μήνα, καθώς η πόλη ανακοίνωσε δεκάδες νέα κρούσματα.

  Οι πωλήσεις της Nissan Motor μειώθηκαν 8,7% και της Honda Motor κατά 6,9%.

  Τον Ιανουάριο οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 347.000 οχήματα.

  Η Tesla Inc πούλησε 58.845 οχήματα που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Σανγκάης, 67,8% εκ των οποίων εξήχθησαν από την Κίνα.

  Οι κατασκευάστριες εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις εξαιτίας της αύξησης των τιμών λιθίου και άλλων μετάλλων, σε συνδυασμό με τη μείωση των κρατικών επιδοτήσεων για αγορές αυτοκινήτων νέας ενέργειας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ