Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 12-Φεβ-2022 12:48

  Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή εκκένωσης για το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία

  Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή εκκένωσης για το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ διέταξε το μη απαραίτητο προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας να εγκαταλείψει την Ουκρανία εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία, ανακοίνωσε η πρεσβεία το Σάββατο, σύμφωνα με το Reuters.

  "Παρά τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, η βασική ομάδα της πρεσβείας, οι αφοσιωμένοι Ουκρανοί συνάδελφοί μας, το @StateDept και το προσωπικό των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν τις αδιάκοπες διπλωματικές προσπάθειες και τις προσπάθειες παροχής βοήθειας για την υποστήριξη της ασφάλειας, της δημοκρατίας και της ευημερίας της Ουκρανίας", ανέφερε στο Twitter.

  Πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν και το προσωπικό του ΟΑΣΕ

  Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσύρουν άμεσα το αμερικανικό προσωπικό του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) από την Ουκρανία, δήλωσαν το Σάββατο δύο διπλωματικές πηγές στο Reuters, εν μέσω φόβων για πιθανή ρωσική εισβολή. Ο ΟΑΣΕ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό.

  Ο ΟΑΣΕ διεξάγει επιχειρήσεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης μιας αποστολής παρακολούθησης πολιτών στις αποσχισθείσες ''λαϊκές δημοκρατίες'' που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στα ανατολικά της χώρας.

  Μία από τις πηγές, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα μέλη του ΟΑΣΕ έχει άμεση ισχύ και πως αναμένουν ότι και άλλα κράτη θα λάβουν παρόμοιες αποφάσεις σύντομα.

  Δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η Βρετανία αποφάσισε να μετακινήσει το προσωπικό της του ΟΑΣΕ από τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Ουκρανίας σε ελεγχόμενη από την κυβέρνηση περιοχή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ