Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Φεβ-2022 12:44

  Goldman Sachs: ''Βλέπει'' 7 αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μετά τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού

  Goldman Sachs: ''Βλέπει'' 7 αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μετά τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Goldman Sachs δήλωσε ότι αναμένει επτά αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φέτος, από πέντε που προέβλεπε προηγουμένως και επικαιροποίησε την πρόβλεψή της μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη, όπως μετέδωσε το Reuters.

  Οι δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε στο 7,5% τον περασμένο μήνα σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 7,3% και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του πληθωρισμού εδώ και 40 χρόνια, φέρνοντας περαιτέρω την πίεση στη Fed να αυξήσει τα επιτόκια πιο επιθετικά.

  Ο οικονομολόγος της HSBC στις ΗΠΑ Ράιαν Γουάνγκ δήλωσε ότι η τράπεζα αναμένει τώρα ότι η Fed θα προχωρήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, με αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο και τέσσερις επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας το 2022. Σύμφωνα με την HSBC, αυτό θα αυξήσει τα επιτόκια από το εύρος 0-0,25% στο 1,50-1,75%.

  "Αυτό θα ισοδυναμούσε με 150 μονάδες βάσης σε αυξήσεις επιτοκίων φέτος, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής μας για τρεις αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης", ανέφερε ο Wang σε ενημέρωσή του προς τους πελάτες

  Η Deutsche Bank σε δική της ενημέρωση τόνισε για τις αγορές ότι οι οικονομολόγοι της είχαν επίσης αυξήσει την πρόβλεψή τους τους για αύξηση της Fed κατά 50 μ.β. τον Μάρτιο συν άλλες πέντε αυξήσεις κατά 25 μ.β. το 2022, με αύξηση σε όλες τις συνεδριάσεις εκτός από τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου και συνολικά 175 μ.β. το 2022.

  Οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank "επισημαίνουν επίσης τον αυξανόμενο κίνδυνο ύφεσης το 2023 ή το 2024", αναφέρει το σημείωμα προς τους πελάτες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ