Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Φεβ-2022 11:07

  Mercedes-Benz: Ισχυρά τα αποτελέσματα του 2021

  Mercedes-Benz: Ισχυρά τα αποτελέσματα του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Mercedes-Benz Group ανακοίνωσε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 ήταν ισχυρά, και υπερέβησαν τις δικές της εκτιμήσεις.

  Η αυτοκινητοβιομηχανία, τόνισε πως το τμήμα της Mercedes-Benz Cars & Van έχει καταγράψει προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 14 δισ. Ευρώ, και ότι η προσαρμοσμένη απόδοση των πωλήσεων για τη μονάδα θα διαμορφωθεί στο 12,7%, έναντι εκτιμήσεων της εταιρείας για 10%-12%.

  Στη διάρκεια του δ΄ τριμήνου, η προσαρμοσμένη απόδοση των πωλήσεων της μονάδας διαμορφώθηκε στο 15% παρά τις συνεχιζόμενες ελλείψεις ημιαγωγών, τόνισε η Mercedes-Benz.

  Επίσης, τα προσαρμοσμένα ΕΒΙΤ για τη μονάδα Mercedes-Benz Mobility στο έτος, διαμορφώθηκαν στα 3,4 δισ. Ευρώ, ενώ οι προσαρμοσμένες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων στο 22% περίπου, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για 20%-22%.

  Μετά την απόσχιση των δραστηριοτήτων επαγγελματικών οχημάτων της Daimler, οι βιομηχανικές ταμειακές ροές για τη νέα δομή του ομίλου, θα πρέπει να διαμορφωθούν στο επίπεδο του προηγουμένου έτους ή περί το 8,5 δισ. Ευρώ, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για ελαφρώς χαμηλότερα του προηγουμένου έτους.

  Η Mercedes-Benz αναμένει επίσης μια έκτακτη θετική επίπτωση 9-10 δισ. Ευρώ στα ΕΒΙΤ της από την απόσχιση.

  "Είναι η προοπτική της διοίκησης ότι αυτό το καθαρό αποτέλεσμα αποτίμησης θα πρέπει να εξαιρεθεί από τη βάση για τον καθορισμό της πρότασης για το μέρισμα”, τόνισε η εταιρεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ