Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Φεβ-2022 08:55

  Volvo: Υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο, αναμένει αύξηση πωλήσεων λόγω ζήτησης το 2022

  Volvo: Υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο, αναμένει αύξηση πωλήσεων λόγω ζήτησης το 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Volvo Car ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου, καθώς οι ελλείψεις εξαρτημάτων συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τους όγκους παραγωγής, αν και η αυτοκινητοβιομηχανία βλέπει τους όγκους πωλήσεων να αυξάνονται αυτό το έτος εν μέσω ισχυρής ζήτησης.

  Η εταιρεία τόνισε ότι η αρνητική επίδραση των όγκων αντισταθμίστηκε από τις τιμές και τη στροφή προς μοντέλα με υψηλό περιθώριο.

  Η Volvo δήλωσε πως αυτό το έτος έχει αρχίσει όπως αναμενόταν, καθώς η παραγωγή έχει συνεχίσει να βελτιώνεται σταδιακά, ενώ οι παραγγελίες λιανικής παραμένουν ακόμη χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Κοιτάζοντας προς τα εμπρός, η αβεβαιότητα είναι ακόμη υψηλή, και ενώ οι ελλείψεις εξαρτημάτων έχουν μετριαστεί κάπως, η Volvo αναμένει ότι η εφοδιαστική αλυσίδα θα παραμείνει ανασταλτικός παράγοντας, με τις ελλείψεις παγκοσμίως να συνεχίζονται μέχρι το 2022.

  "Συνεχίζουμε να βλέπουμε ισχυρή καταναλωτική ζήτηση, και αναμένουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αυξηθούν ταχύτερα από τη συνολική αγορά”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Hakan Samuelsson.

  "Αυτό θα Μάς επιτρέψει να συνεχίζουμε να αυξάνουμε τον όγκο πωλήσεων το 2022”.

  Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 2,12 δισ. Κορόνες (230,6 εκατ. Δολάρια) από τα 4,83 δισ. Δολάρια στο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα υποχώρησαν 6,1% στα 80,08 δισ. Κορόνες.

  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 2,8 δισ. Κορόνων και πωλήσεις 75,11 δισ. Κορόνων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ