Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Φεβ-2022 14:47

  Εξομάλυνση των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες από το β' εξάμηνο βλέπει η Maersk

  Εξομάλυνση των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες από το β' εξάμηνο βλέπει η Maersk
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αισιόδοξος ότι οι διαταραχές στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες ενδεχομένως να αρχίσουν να υποχωρούν μέσα στους επόμενους μήνες εμφανίζεται ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες στο παγκόσμιο εμπόριο, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για μια πιο παρατεταμένη περίοδο χάους στην παγκόσμια ναυτιλία με αποτέλεσμα την περαιτέρω ενίσχυση του πληθωρισμού. 

  Το ανεκτέλεστο στις παραγγελίες στην αγορά πλοίων μεταφοράς εµπορευματοκιβωτίων που επέμενε για το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας, θα αρχίσει να υποχωρεί από το δεύτερο μισό του 2022, σύμφωνα με τον δανέζικο κολοσσό A.P. Moller-Maersk A/S μεταδίδει το Bloomberg. 

  Αυτό αναμένεται να μετριάσει τις πιέσεις στην αγορά, αν και θα σημαίνει λιγότερα έσοδα για την Maersk στην αγορά spot, όπου οι τιμές στις πιο πολυσύχναστες διαδρομές παραμένουν έως και 10 φορές υψηλότερες σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.

  "Η πρόβλεψη μας είναι για ένα περιβάλλον όπου θα βγαίνουμε από την πανδημία και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία σε κάτι τέτοιο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Soren Skou σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV. 

  "Έτσι, αυτό που λέμε είναι ότι περιμένουμε ένα αρκετά ισχυρό πρώτο εξάμηνο το 2022 και στη συνέχεια αυτό που χαρακτηρίζουμε ομαλοποίηση νωρίς στο δεύτερο μισό", πρόσθεσε.

  Η πρόβλεψη του δίνει μια νότα αισιοδοξίας σε μια βιομηχανία που συνεχίζει να γνωρίζει ελλείψεις εργατικού δυναμικού, περιστατικά μεγάλης συμφόρησης στα λιμάνια και άλλες διαταραχές λόγω της Covid-19. 

  Οι προοπτικές της αγοράς θα εξαρτηθούν και από έναν άγνωστο παράγοντα: αν η ζήτηση αγαθών από τα νοικοκυριά – αυξημένη εν μέσω της πανδημίας – θα διατηρηθεί και μετά την εξασθένιση της πανδημίας. 

  Η Maersk ανέφερε ότι βλέπει ανάπτυξη της αγοράς κατά 2% με 4% φέτος, με την αβεβαιότητα να διαδέχεται το ισχυρό πρώτο μισό του 2022. "Προσπαθούμε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή πρόβλεψη, να μην είμαστε αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι", ανέφερε ο Skou. "Δεν έχουμε μεγάλη προβλεψιμότητα για το τι θα γίνει όταν οι άνθρωποι επιστρέψουν στις εργασίες τους, όταν τα σημεία συμφόρησης καθαρίσουν και ένα μεγάλο μέρος της κίνησης στο Λος Άντζελες και το Λονγκ Μπιτς απομακρυνθεί – πώς θα δουλέψει αυτό θα δούμε" ανέφερε.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ