Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Φεβ-2022 10:16

  Γερμανία: Απροσδόκητη αύξηση των εξαγωγών παρά τα προβλήματα στον εφοδιασμό

  Γερμανία: Στο 2,7% η ανάπτυξη το 2021, μετά τη “βουτιά” 4,6% το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι γερμανικές εξαγωγές και εισαγωγές αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, καθώς τα βιβλία παραγγελιών έχουν παραμείνει γεμάτα παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα σε ό,τι αγορά στις πρώτες ύλες.

  "Η έλλειψη προμηθειών ήταν ένα πρόβλημα. Στο μεταξύ, η ισορροπία των εξαγωγών μοιάζει εντυπωσιακά καλή”, τόνισε ο Thomas Gitzel, επικεφαλής οικονομολόγος της VP Bank.

  "Τα βιβλία παραγγελιών είναι γεμάτα, επομένως δεν υπάρχει έλλειψη προμηθειών”, τόνισε ο οικονομολόγος, προσθέτοντας ότι η αύξηση των εξαγωγών θα πρέπει να ανακάμψει κατακόρυφα μετά από την χαλάρωση των προβλημάτων εφοδιασμού.

  Την ίδια στιγμή, εάν αυτό θα συμβεί το 2022, θα εξαρτηθεί επίσης από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ανατολική Ουκρανία διότι τα εξαγωγικά μηχανήματα της Γερμανίας μπορούν να λειτουργούν μόνο σε περιορισμένη έκταση χωρίς πετρέλαιο, αέριο και μέταλλα από τη Ρωσία, τόνισε ο Gitzel.

  Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν 0,9% σε μηνιαία βάση στα 117 δισ. Ευρώ, σε σχέση με την πτώση 0,2% που αναμενόταν από τους οικονομολόγους.

  Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 4,7% στα 110 δισ. Ευρώ, σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις για μείωση 1,5%.

  "Η αύξηση είναι το κερασάκι στην τούρτα ενός καλού τριμήνου. Τα γεμάτα βιβλία παραγγελιών στις βιομηχανικές επιχειρήσεις, αποτελούν επίσης μια καλή βάση για περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών”, ανέφερε αναλυτής της Hauck Aufhaeuser Lampe Privatbank.

  Την Παρασκευή, τα στοιχεία εμφάνισαν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο, χάρη στην αύξηση από την ισχυρή εγχώρια ζήτηση.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ