Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Φεβ-2022 09:43

  ABN Amro: Καλύτερα του αναμενόμενου τα κέρδη, προχωρά σε αγορές ίδιων μετοχών

  ABN Amro: Καλύτερα του αναμενόμενου τα κέρδη, προχωρά σε αγορές ίδιων μετοχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ολλανδική ABN Amro ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αγορές ίδιων μετοχών 500 εκατ. Ευρώ, καθώς ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενόμενου καθαρά κέρδη 552 εκατ. Ευρώ στο δ΄ τρίμηνο, χάρη στην οικονομική ανάκαμψη και στην πώληση των κεντρικών της γραφείων.

  "Η ABN Amro σχεδιάζει να προσφέρει μια ελκυστική απόδοση στους μετόχους και αυτή η αγορά μετοχών είναι ένα σημαντικό ορόσημο”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Robert Swaak.

  Η σε μεγάλο βαθμό κρατική ABN Amro δήλωσε πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας παρέμεινε πολύ ισχυρός, στο 16,3% στο τέλος Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων της επαναγοράς μετοχών, που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

  Η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό στην Ολλανδία, βελτίωσε την οικονομική υγεία των πελατών της ABN Amro στους τελευταίους μήνες του προηγουμένου έτους, ενώ το έσοδα από τόκους μειώθηκαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν.

  Τα επίμονα χαμηλά επιτόκια οδήγησαν τα έσοδα από τόκους χαμηλότερα 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανεβάζοντας την πτώση για το σύνολο της χρήσης στο 11%.

  Τα κέρδη στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 ενισχύθηκε επίσης σημαντικά από τα καθαρά κέρδη 245 εκατ. Ευρώ που προέκυψαν από την πώληση και επαναμίσθωση των κεντρικών γραφείων της ABN στα νότια του Άμστερνταμ.

  Οι αναλυτές είχαν προβλέψει καθαρά κέρδη 451 εκατ. Ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο του 2021, υψηλότερα από τα 54 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ