Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Φεβ-2022 14:08

  Pfizer Inc: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό

  ΗΠΑ: Ο FDA ενέκρινε το χάπι κατά του κορονοϊού της Pfizer
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Pfizer Inc αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο σύνολο της χρήσης, στα περίπου 32 δισ. δολάρια, και τόνισε πως αναμένει άλλα 22 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις του αντρικού χαπιού για τον κορονοϊό.

  Το εμβόλιο, που βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, όπως και αυτό της ανταγωνιστικής Moderna, χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 160 χώρες μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, με τη Pfizer να στοχεύει σε περισσότερες από 4 δισ. Δόσεις του εμβολίου το 2022, έναντι 2 δισ. δόσεων το περασμένο έτος.

  Το Paxlovid, το χάπι κατά του κορονοϊού, έχει δείξει πολλά υποσχόμενη μείωση της νοσηλείας και των θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, και η εταιρεία αναμένει να παράγει τουλάχιστον 120 εκατ. Καρτέλες χαπιών αυτό το έτος.

  Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει για το σύνολο του τρέχοντος έτους προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στο εύρος των 6,35 έως 6,55 δολαρίων, χαμηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων σε δημοσκόπηση της FactSet για προσαρμοσμένα κέρδη 6,71 δολαρίων το 2022. Χαμηλότερα των προσδοκιών κυμαίνονται και οι προβλέψεις της για τα έσοδα, με την εταιρεία να τοποθετεί τον πήχη στο εύρος των 98 έως 102 δισ. δολαρίων, έναντι των συγκλινουσών εκτιμήσεων για έσοδα 103,2 δισ. δολαρίων. 

  Οι κατώτερες των προσδοκιών προβλέψεις της Pfizer πιέζουν τη μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας, που στις προσυνεδριακές συναλλαγές καταγράφει πτώση άνω του 3,6%.

  Όσον αφορά το δ' τρίμηνο, η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, με τα έσοδα ωστόσο παρά την αύξηση σχεδόν κατά 105% να κινούνται λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

  Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας εκτινάχθηκαν στα 3,39 δισ. δολάρια ή 59 σεντς ανά μετοχή, έναντι 847 εκατ. δολαρίων ή 15 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

  Εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων κερδών, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 1,08 δολάρια ανά μετοχή από 43 σεντς ανά μετοχή το δ’ τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet που τοποθετούσαν τον πήχη στα 87 σεντς ανά μετοχή.

  Το ίδιο διάστημα, τα έσοδα της φαρμακοβιομηχανίας σημείωσαν "άλμα” κατά 104,9% και ανήλθαν στα 23,84 δισ. δολάρια, διαμορφούμενα ωστόσο χαμηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές σύμφωνα με τη FactSet ανέμεναν 24,16 δισ. δολάρια.

  Τα έσοδα από το εμβόλιο Comirnaty κατά του κορονοϊού ανήλθαν στα 12,5 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για πωλήσεις 12,38 δισ. δολαρίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ