Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Φεβ-2022 12:05

  Shell: Θα προμηθεύσουμε την Ευρώπη με αέριο αν υπάρξουν διακοπές από τη Ρωσία

  Shell: Θα προμηθεύσουμε την Ευρώπη με αέριο αν υπάρξουν διακοπές από τη Ρωσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Shell θα παρέμβει για να βοηθήσει στον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο σε περίπτωση διακοπών που συνδέονται με τις εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπεν φαν Μπέρντεν.

  "Εάν πράγματι υπάρξουν διακοπές, ενδεχομένως λόγω κυρώσεων ή με άλλο τρόπο, φυσικά και θα παρέμβουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παρέχουμε στην Ευρώπη φυσικό αέριο", δήλωσε ο φαν Μπέρντεν σε δημοσιογράφους.

  Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν αντιμετώπισε ποτέ στο παρελθόν σημαντικές διακοπές στον εφοδιασμό από τη Ρωσία "ακόμη και σε πολύ ταραγμένες γεωπολιτικές περιόδους". 

  Ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell ανακοίνωσε την Πέμπτη απότομη άνοδο στα κέρδη ολόκληρου του έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για ανάκαμψη των τιμών των εμπορευμάτων.

  Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 19,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πλήρες έτος 2021. Αυτό σε σύγκριση με κέρδη 4,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο έτος . Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν τα καθαρά κέρδη για ολόκληρο το έτος 2021 να ανέλθουν στα 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Για το τελευταίο τρίμηνο του 2021, η Shell ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ