Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Φεβ-2022 10:49

  Συμφωνία Πολωνίας-Τσεχίας για το ορυχείο Turow

  Συμφωνία Πολωνίας-Τσεχίας για το ορυχείο Turow
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πολωνία και η Τσεχία κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία για το ορυχείο Turow, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πληροφορίες του κρατικού πολωνικού πρακτορείου ειδήσεων PAP.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πολωνίας και το πολωνικό υπουργείο Περιβάλλοντος δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό. Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι μεταβαίνει σήμερα στην Πράγα.

  Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου 2021, η Τσεχική Δημοκρατία, φοβούμενη ότι η συνεχιζόμενη λειτουργία του ορυχείου θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στο επίπεδο των υπόγειων υδάτων στο έδαφός της, προσέφυγε κατά της Πολωνίας στο ΔΕΕ, ισχυριζόμενη ότι η Πολωνία παραβιάζει το δίκαιο της ΕΕ επιτρέποντας την εξόρυξη λιγνίτη στο ορυχείο Turów.

  Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι η Πολωνία υποχρεούται να καταβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ ημερησίως επειδή δεν έχει σταματήσει τις δραστηριότητες εξόρυξης λιγνίτη στο ορυχείο "Turow", στα σύνορα με την Τσεχία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ