Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Φεβ-2022 17:00

  Μήνυμα Γκουτέρες για τήρηση της Oλυμπιακής Εκεχειρίας κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Πεκίνου

  Μήνυμα Γκουτέρες για τήρηση της Oλυμπιακής Εκεχειρίας κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Πεκίνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   Έκκληση για σεβασμό της Ολυμπιακής Εκεχειρίας κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, απηυθύνει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

  "Η Ολυμπιακή Εκεχειρία καλεί όλα τα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια των αγώνων. Με τις συγκρούσεις να εξαπλώνονται και τις εντάσεις να αυξάνονται, η εκεχειρία αποτελεί την ευκαιρία για να ξεπεράσουμε τις διαφορές και να βρούμε τον δρόμο προς μια διαρκή ειρήνη. Καθώς αγωνιζόμαστε να θέσουμε τέλος στην πανδημία COVID-19, ας ενωθούμε για ένα πιο ασφαλές, ευημερούντα και βιώσιμο μέλλον για όλους" τονίζει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

  Αποκρυσταλλώνοντας περαιτέρω το μήνυμά του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εκφράζει προτροπή "μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους, ας οικοδομήσουμε μια κουλτούρα ειρήνης".

  Αναφερθείς στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, ο Αντόνιο Γκουτέρες επισημαίνει πως "οι κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο έχουν ραντεβού με την ιστορία, σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, σκληρής δουλειάς και Ευ Αγωνίζεσθαι. Το πνεύμα αυτό αποτελεί έμπνευση για όλους μας" υπογραμμίζει.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ