Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Φεβ-2022 16:14

  Αυστρία: Σχεδιάζει προσφυγή κατά της απόφασης της Κομισιόν να χαρακτηρίσει "πράσινη" την πυρηνική ενέργεια

  πυρηνική ενέργεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αυστριακή κυβέρνηση σχεδιάζει να κινηθεί νομικά κατά του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χαρακτηρίσει "βιώσιμες" τις επενδύσεις σε κάποια εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και σταθμούς παραγωγής φυσικού αερίου, δήλωσε ο Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, αντιδρώντας στη σχετική ανακοίνωση των Βρυξελλών.

  "Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ούτε "πράσινη" ούτε βιώσιμη. Δεν μπορώ να κατανοήσω την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", δήλωσε ο κ. Νεχάμερ με ανάρτησή του στο Twitter και πρόσθεσε ότι η υπουργός Περιβάλλοντος Λεονόρε Γκεβέσλερ (από το κόμμα των Πρασίνων), η οποία είχε προαναγγείλει την προσφυγή, έχει για αυτό την πλήρη στήριξή του.

  Στη σημερινή απόφασή της, η Επιτροπή αξιολογεί νέα εργοστάσια φυσικού αερίου και πυρηνικής ενέργειας ως φιλικά προς το κλίμα υπό προϋποθέσεις. Με την ταξινομία, στόχος είναι να καθοριστούν ποιες επενδύσεις θα πρέπει στο μέλλον να θεωρούνται φιλικές για το κλίμα, προκειμένου να διοχετευθούν σε αυτές περισσότεροι πόροι και να προωθηθεί έτσι ο στόχος για κλιματική ουδετερότητα της Ευρώπης έως το 2050. Σύμφωνα με την εφημερίδα Kurrier, η προγραμματισμένη έναρξη ισχύος των νέων κανόνων μπορεί να αποτραπεί εφόσον 20 από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ με τουλάχιστον το 65% του συνολικού πληθυσμού της Ένωσης ή η απόλυτη πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τους καταψηφίσουν, κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο να συμβεί.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Η ΕΕ προτείνει κανόνες για να χαρακτηριστούν ορισμένες επενδύσεις σε φυσικό αέριο και πυρηνική ενέργεια ως "πράσινες"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ