Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Φεβ-2022 21:22

  Bloomberg: Η Pfizer ξεκίνησε τη διαδικασία έγκρισης του εμβολίου από τον FDA για παιδιά κάτω των 5 ετών

  Η Ισπανία ενέκρινε τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για παιδιά 5 έως 11 ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Pfizer Inc. και η γερμανική εταιρεία BioNTech SE με την οποία συνεργάζεται ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής δεδομένα στη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων των ΗΠΑ με στόχο την έγκριση χορήγησης του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών.

  Αυτό υποστηρίζουν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, οι οποίες προσθέτουν ότι οι δύο εταιρείες επισπεύδουν την προσπάθειά τους να κυκλοφορήσουν ένα εμβόλιο για τα μικρότερα παιδιά μετά το άλμα κρουσμάτων που έχει προκαλέσει η υπερμεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία κυλιόμενης υποβολής δεδομένων στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ με στόχο την έγκριση του εμβολίου δύο δόσεων σε παιδιά κάτω των 5 ετών.

  Το Bloomberg δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει κάποιον εκπρόσωπο της Pfizer, ενώ ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.

  Το αίτημα των δύο εταιρειών προς το υποβλήθηκε νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν. Υπενθυμίζεται ότι τα δεδομένα που δημοσίευσαν οι εταιρείες τον Δεκέμβριο για την αποτελεσματικότητα του διδοσικού εμβολίου στην πρόληψη της μόλυνσης των παιδιών κάτω των 5 ετών ήταν ανάμεικτα και οι εταιρείες θα έπρεπε να συγκεντρώσεις περισσότερα δεδομένα πριν 

  Τότε, οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, θα κατέθεταν αίτημα για λήψη άδειας επείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ