Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 30-Ιαν-2022 20:11

  Βουλγαρία: Έλεγχος για υπέρβαση έργο δημόσιου φωτισμού της Σόφιας

  Βουλγαρία: Έλεγχος για υπέρβαση έργο δημόσιου φωτισμού της Σόφιας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ και η δήμαρχος της Σόφιας Γιορντάνκα Φαντάκοβα θα δώσουν εντολή για ελέγχους σε έκθεση που συνέταξε ο δημοτικός σύμβουλος της Σόφιας, Μπόρις Μπόνεφ, ο οποίος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV σήμερα, Κυριακή, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση ετοιμάζεται να πληρώσει για τον εξοπλισμό φωτισμού των δρόμων τιμές που κυμαίνονται από τρεις έως 77 φορές πάνω από τα επίπεδα της αγοράς. Η μη κυβερνητική οργάνωση του Μπόνεφ, Save Sofia (Σώστε τη Σόφια), ερεύνησε διαδικασία δημόσιας προμήθειας σε συμβάσεις ύψους 73 εκατομμυρίων λέβα για συστήματα οδικού φωτισμού στην πρωτεύουσα.

  Για τους σκοπούς του έργου, η Σόφια έχει χωριστεί σε τέσσερα μέρη και καθένας από τους δύο επιλεγέντες εργολάβους θα ασχοληθεί με τα δύο μέρη, εξήγησε ο Μπόνεφ. "Εδώ μιλάμε για τις ίδιες λάμπες, όχι για διαφορετικές. Στα βόρεια της Σόφιας μια λάμπα θα κοστίσει 5.755 λέβα και στα νότια θα κοστίζει 1.587 λέβα", είπε ο σύμβουλος. Πρόσθεσε ότι αυτή η παράλογη διαφορά της τιμής ισχύει ακόμη και για τις δύο πλευρές του δρόμου που χωρίζει το Προεδρικό Μέγαρο από τα γραφεία του υπουργικού συμβουλίου.

  Ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ έγραψε στο Facebook ότι θα δώσει εντολή για ελέγχους στην έκθεση του Μπόνεφ, αύριο, Δευτέρα. "Χρειαζόμαστε πραγματικά μια επιτροπή καταπολέμησης της διαφθοράς με ερευνητικά καθήκοντα. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο!", σχολίασε ο Πέτκοφ.

  Ο αντιδήμαρχος Κρίστιαν Κράστεφ δήλωσε, ωστόσο, ότι όλα όσα έχουν σχέση με το έργο είναι εντάξει. Υποστήριξε ότι οι δύο εταιρίες θα λάβουν στην πραγματικότητα το ίδιο αντίτιμο για τη δουλειά τους, επειδή η τιμή της σύμβασης περιλαμβάνει δύο στοιχεία: ένα για την κατασκευή και τη γενική επισκευή και ένα για τη συντήρηση. Ένα από τα στοιχεία είναι μεγαλύτερο με τον έναν από τους εργολάβους και το άλλο στοιχείο είναι μεγαλύτερο με τον άλλο εργολάβο.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ