Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 30-Ιαν-2022 12:32

  Γερμανία: Ο ΥΠΟΙΚ θέλει να καταργήσει την εισφορά για τις ΑΠΕ το καλοκαίρι του 2022

  Η μεγαλύτερη πρόκληση του Κρίστιαν Λίντνερ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και ηγέτης του FDP ζητά να καταργηθεί νωρίτερα ο φόρος για την επέκταση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ( EEG) και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με όσα δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

  Όσον αφορά τα ενεργειακά αποδοτικά νέα κτίρια θα χρηματοδοτηθούν επίσης εν μέρει παρά το "πάγωμα” από πλευράς της KfW.


  Εν όψει της αύξησης των τιμών της ενέργειας, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης της επιβάρυνσης του φόρου EEG το καλοκαίρι. "

  Εάν ο συνασπισμός συμφωνήσει σε αυτό, τότε θα καταστήσω οικονομικά εφικτό να τελειώσει η επιβάρυνση του EEG στα μέσα του έτους", είπε ο πρόεδρος του FDP στη συνέντευξη στο Spiegel. "Κάτι τέτοιο θα έφερνε μία ανακούφιση που μετριέται σε δισ. ευρώ για οικογένειες, συνταξιούχους, τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις”, κλπ.

  Σύμφωνα με τα προηγούμενα σχέδια της κυβέρνησης στη Γερμανία η εισφορά υπέρ της επέκτασης των ΑΠΕ, η οποία χρεωνόταν στο λογαριασμό ρεύματος πρόκειται να καταργηθεί την 1η Ιανουαρίου 2023. Η εισφορά για την προώθηση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας βάσει του νόμου περί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (EEG) θα χρηματοδοτηθεί στη συνέχεια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ