Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Ιαν-2022 10:21

  Χαμηλότερα κέρδη ανακοίνωσε η Volvo στο δ΄ τρίμηνο

  Χαμηλότερα κέρδη ανακοίνωσε η Volvo στο δ΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χαμηλότερα κέρδη ανακοίνωσε η Volvo στο δ΄ τρίμηνο έναντι του προηγουμένου έτους, εν μέρει εξαιτίας του υψηλότερου κόστους των υλικών αλλά και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, αν και η σουηδική εταιρεία κατασκευής φορτηγών ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

  Η Volvo δήλωσε ότι η ζήτηση για τα φορτηγά της σε όλες τις βασικές περιοχές, παρέμεινε υψηλή, αλλά οι ελλείψεις εξαρτημάτων και η χωρητικότητα φορτίου οδήγησε σε διακοπές στην παραγωγή και σε αυξημένο κόστος.

  Η εταιρεία τόνισε ότι κατέγραψε περισσότερες από 60.000 παραδόσεις στις δραστηριότητες φορτηγών στη διάρκεια του δ΄ τριμήνου, καθώς το μερίδιο της αγοράς αυξήθηκε στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική για τα βαρέα φορτηγά.

  "Η κατάσταση στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού για ημιαγωγούς και άλλα εξαρτήματα, παραμένει ασταθής, και χαρακτηρίζεται από διακοπές, μη προβλεψιμότητα και έλλειψη χωρητικότητας εμπορευμάτων”, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Martin Lundstedt.

  "Θα συνεχίσουμε λοιπόν να έχουμε διακοπές τόσο στην παραγωγή φορτηγών όσο και σε άλλα μέρη του ομίλου”, πρόσθεσε.

  Η εταιρεία επίσης δήλωσε πως η ισχυρή κατασκευαστική δραστηριότητα και οι επενδύσεις σε υποδομές ενίσχυσαν το τμήμα κατασκευαστικού εξοπλισμού της στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, αντισταθμίζοντας την απότομη πτώση στην Κίνα.

  Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 10,06 δισ. Κορόνες (1,07 δισ. Δολάρια) από τα 10,93 δισ. Κορόνες πριν από ένα χρόνο, αλλά διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα των 10 δισ. Κορόνων που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Η Volvo ανακοίνωσε επίσης ότι οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στα 102,38 δισ. Κορόνες από τα 96,92 δισ. Κορόνες πριν από ένα χρόνο.

  Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωνόταν στις 92,84 δισ. Κορόνες.

  Η Volvo προέβλεψε επίσης ότι οι ταξινομήσεις βαρέων φορτηγών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ θα φτάσουν τις 300.000 το 2022, αμετάβλητες σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις,

  Η εταιρεία πρότεινε αύξηση του μερίσματος στις 6,50 κορόνες ανά μετοχή έναντι των 6 κορόνων πριν από ένα χρόνο, και τόνισε ότι σχεδιάζει τη διανομή έκτακτου μερίσματος, 6,50 κορόνων ανά μετοχή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ