Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Ιαν-2022 10:35

  SAP: Αυξήθηκαν τα έσοδα στο δ΄ τρίμηνο

  SAP - Photo 3
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η SAP ανακοίνωσε αύξηση εσόδων στο δ΄ τρίμηνο, καθώς οι δραστηριότητες cloud συνέχισαν να αναπτύσσονται, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία από τις αρχές του μήνα.

  Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα σε μη ελεγμένη βάση, η γερμανική εταιρεία πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 7,98 δισ. ευρώ από τα 7,54 δισ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο του 2020, με τα έσοδα από το cloud να διαμορφώνονται μέχρι και τα 2,61 δισ. ευρώ από τα 2,04 δισ. ευρώ, αλλά τα έσοδα από τις άδειες λογισμού να μειώνονται στα 1,46 δισ. ευρώ από τα 1,70 δισ. ευρώ.

  Η SAP στρέφεται μακριά από τις πωλήσεις αδειών λογισμικού -που κάποτε ήταν η μεγαλύτερη ροή εσόδων της- σε υπηρεσίες cloud που βασίζονται σε συνδρομές, βασιζόμενη σε ένα πιο επικερδές και προβλέψιμο μοντέλο, που βασίζεται σε επαναλαμβανόμενα έσοδα.

  "Το μέγεθος της δυναμικής του cloud είναι προφανές. Όλο και περισσότερες εταιρεία επιλέγουν την SAP να τις βοηθήσει να μεταμορφώσουν τις δραστηριότητες τους, να χτίσουν ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού και να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις καθώς μετακινούνται στο cloud”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της SAP, Christian Klein.

  Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 2,47 δισ. ευρώ από τα 2,77 δισ. ευρώ, ενώ το λειτουργικό περιθώριο μειώθηκε στο 30,9% από το 36,8%.

  Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,19 δισ. ευρώ από τα 2 δισ. ευρώ.

  Η SAP υποστήριξε τους στόχους για το 2022 που έθεσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η εταιρεία αναμένει λειτουργικά κέρδη σε σταθερό νόμισμα μεταξύ 7,8 δισ. Ευρώ και 8,25 δισ. Ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ