Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Ιαν-2022 10:13

  Ερντογάν: Η Ελλάδα αγοράζει από τη Γαλλία - Πρέπει να ενισχυθούμε, δεν θα ρωτήσουμε κανέναν

  Ερντογάν: Η Ελλάδα αγοράζει από τη Γαλλία - Πρέπει να ενισχυθούμε, δεν θα ρωτήσουμε κανέναν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα εξοπλιστικά της Τουρκίας, ανέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του χτες στο κανάλι NTV, κάνοντας φυσικά αναφορά και στην Ελλάδα.

  Καλώντας τη Ρωσία και την Ουκρανία σε διάλογο ο Ερντογάν είπε: "Δεν θέλουμε άλλους πολέμους, όχι άλλα βάσανα. Δεν είναι δυνατόν να έρθει ένας πόλεμο ακριβώς στην περιοχή μας. Μπορούμε να φιλοξενήσουμε τους ηγέτες εδώ και να ανοίξουμε το δρόμο για την ειρήνη", είπε.

  Για τα F-35:

  "Συγκεκριμένα, οι συνομιλίες για τα F-35 εξελίσσονται αυτή τη στιγμή σε θετική κατεύθυνση. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Άμυνας για τη συντήρηση των F-16 και την επιστροφή των νέων F-16. Είπαμε καλή τύχη στον νέο πρέσβη σήμερα. Ελπίζω ότι θα κάνουμε γρήγορα αυτά τα βήματα σε αυτή τη νέα διαδικασία και θα βάλουμε τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ σε θετική θέση όπως στο παρελθόν", είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

  Για τους S-400:

  "Η διαδικασία μας σχετικά με τους S-400 συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν βήματα πίσω. Κανείς άλλος εκτός από εμάς δεν θα αποφασίσει τι θα πάρουμε και από ποιον θα το πάρουμε. Η προμήθεια S-400 είναι μια κατανόηση της οποίας το υπόβαθρο κρύβεται μέσα μας. Στην άμυνα, θα πρέπει να ξέρουμε εμείς τι θα κάνουμε σε σχέση με ενδεχόμενη επίθεση, υποθέτω. Κανείς δεν δημιουργεί τα αμυντικά συστήματα της χώρας του ρωτώντας μας. Υποθέτω ότι δεν θα ρωτήσουμε και κανέναν.

  Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, είχαμε 20% εσωτερική και εθνική δύναμη στα αμυντικά συστήματα, αυτό αυξήθηκε στο 80%. Αυτό δείχνει κάτι. Η Τουρκία αναπτύσσεται με πολύ διαφορετικό τρόπο, δυναμώνει και πρέπει να δυναμώσουμε.

  Γιατί σε πολλά μέρη γύρω μας, υπάρχουν αυτοί που έχουν τις δικές τους ατζέντες. Κυρίως η Ελλάδα, η οποία αγοράζει διάφορα πράγματα από τη Γαλλία και από άλλα μέρη και ούτω καθεξής. Προσπαθούμε επίσης να είμαστε αυτάρκεις. Από αυτή την άποψη, συνεχίζουμε τον δρόμο μας δυναμώνοντας σε κάθε περίπτωση και θα συνεχίσουμε", είπε ο Ερντογάν.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ