Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Ιαν-2022 20:59

  "Σήμα" από Deutsche Bank για επιστροφή στην κανονικότητα, με επαναγορές μετοχών και μέρισμα

  "Σήμα" από Deutsche Bank για επιστροφή στην κανονικότητα, με επαναγορές μετοχών και μέρισμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια πιο θετική προοπτική για το επόμενο διάστημα σηματοδότησε την Τετάρτη η Deutsche Bank, που ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επαναγορές μετοχών ύψους 300 εκατ. ευρώ ενώ θα καταβάλει και μέρισμα για το 2021.

  Οι αποφάσεις αυτές της Deutsche Bank αντικατοπτρίζουν τη βελτιωμένη οικονομική κατάσταση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, καθώς και την επιστροφή σε μια κανονικότητα που είχε "διαταραχθεί” αφού οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών είχαν απαγορεύσει τις επαναγορές μετοχών και τις διανομές μερισμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, όπως σημειώνει το Reuters.

  Όπως ανακοίνωσε η Deutsche Bank, οι επαναγορές μετοχών θα ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ το μέρισμα έχει οριστεί στα 0,20 ευρώ ανά μετοχή. Οι αναλυτές ωστόσο περίμεναν ότι η τράπεζα θα καταβάλει μέρισμα 30 σεντς για το έτος.

  Σημειώνεται ότι η Deutsche Bank διένειμε τελευταία φορά μέρισμα 11 σεντς το 2019 για την οικονομική χρήση του 2018, ενώ είχε χρόνια να ανακοινώσει κάποιο σημαντικό πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

  Ανέφερε ότι οι δύο κινήσεις θα αποδώσουν στους μετόχους περίπου 700 εκατ. ευρώ, και πρόσθεσε ότι αντιπροσωπεύουν ένα "πρώτο βήμα προς μια προαναγγελθείσα δέσμευση για επιστροφή 5 δισ. ευρώ κεφαλαίου στους μετόχους με την πάροδο του χρόνου".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ