Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Ιαν-2022 11:07

  Simkus (ΕΚΤ): Μεγάλοι οι οικονομικοί κίνδυνοι από την ένταση στην Ουκρανία

  Simkus (ΕΚΤ): Μεγάλοι οι οικονομικοί κίνδυνοι από την ένταση στην Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιθουανίας και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Gediminas Simkus προειδοποίησε σήμερα ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα αν οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κλιμακωθούν περαιτέρω και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για μια διπλωματική λύση.

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν επιτεθεί στην Ουκρανία και αυτό σημαίνει ότι, αν και τα τιμωρητικά μέτρα θα έχουν στόχο το Κρεμλίνο, το ευρύτερο αποτέλεσμα θα είναι και η Ευρώπη να υποστεί οικονομική ζημιά, ανέφερε ο Simkus όπως μεταδίδει το Bloomberg. Αυτό αυξάνει την πίεση στους διπλωμάτες να εξουδετερώσουν την απειλή μιας ένοπλης σύγκρουσης.

  "Η κατάσταση ενισχύει την αβεβαιότητα. Αν κλιμακωθεί, προφανώς θα έχει αντίκτυπο στις οικονομίες μας, στην οικονομία της Λιθουανίας, στην οικονομία της Ευρωζώνης", σημείωσε ο Simkus σε συνέντευξη που παραχώρησε. "Εμείς, η Ευρώπη και οι υπόλοιποι παίκτες θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια απόφαση που θα οδηγεί σε αποκλιμάκωση, καθώς περαιτέρω κλιμάκωση σημαίνει τεράστιες ζημιές, και όχι μόνο σε οικονομικούς όρους αλλά και σε απώλειες ανθρώπινων ζωών".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ