Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Ιαν-2022 14:04

  ΕΕ καλεί τους 27 να εφαρμόσουν γρήγορα κοινούς κανόνες για πολίτες και ταξιδιώτες στην Ένωση

  ΕΕ καλεί τους 27 να εφαρμόσουν γρήγορα κοινούς κανόνες για πολίτες και ταξιδιώτες στην Ένωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H συμφωνία των υπουργών της ΕΕ για την επικαιροποίηση των κανόνων που αφορούν στη διευκόλυνση της ασφαλούς και ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ένωση τοποθετεί το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ "στο επίκεντρο της συντονισμένης προσέγγισής μας", αναφέρουν με γραπτή δήλωσή τους η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου και ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.

  "Είναι σημαντικό τα κράτη μέλη να δώσουν συνέχεια σε αυτή τη συμφωνία και να εφαρμόσουν τους κανόνες που συμφωνήθηκαν χωρίς καθυστέρηση", σημειώνουν.

  Προσθέτουν ότι "κάθε κράτος μέλος αποφασίζει με βάση τις συνθήκες που αντιμετωπίζει. Ωστόσο, η μετάλλαξη Όμικρον έχει ήδη εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη και είναι καιρός να δούμε τη διακοπή των πρόσθετων ταξιδιωτικών μέτρων που έχουν λάβει ορισμένα κράτη μέλη τις τελευταίες εβδομάδες, καθιστώντας τα ταξίδια πιο δυσκολα και λιγότερο προβλέψιμα σε ολόκληρη την ΕΕ".

  "Καλούμε τώρα όλα τα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν γρήγορα τους κοινούς κανόνες για να εξασφαλίσουν συντονισμό και σαφήνεια για τους πολίτες και τους ταξιδιώτες μας", αναφέρουν οι Κυριακίδου και Ρέιντερς επισημαίνοντας ότι "τα πάνω από 1,2 δισεκατομμύριο πιστοποιητικά που εκδόθηκαν μαρτυρούν την επιτυχία αυτού του εργαλείου, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε ολόκληρη την ΕΕ και σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι μια αληθινή ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας που έχει γίνει παγκόσμια".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ