Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Ιαν-2022 22:52

  Ο ναυτιλιακός όμιλος MSC και η Lufthansa θέλουν να αγοράσουν τον διάδοχο της Alitalia

  177929606
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ναυτιλιακός όμιλος MSC με έδρα την Ελβετία και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θέλουν να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο της διαδόχου της Alitalia, ITA Airways και ζήτησαν περίοδο 90 ημερών για να μελετήσουν τη συμφωνία, δήλωσαν τη Δευτέρα η MSC και η ITA, σύμφωνα με το Reuters.

  Η κρατική αεροπορική εταιρεία, η οποία άρχισε να πετά τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, αναζητά έναν μετοχικό εταίρο και έχει ξεκινήσει άτυπες συνομιλίες με ορισμένους πιθανούς μνηστήρες, στην Ευρώπη και στο εξωτερικό, δήλωσε ο πρόεδρός της αυτόν τον μήνα.

  Η MSC είπε ότι το ενδιαφέρον για την ITA προήλθε από "τη δυνατότητα ενεργοποίησης θετικών συνεργειών... τόσο στον τομέα των φορτίων όσο και στον τομέα των επιβατών".

  Εάν η ιταλική κυβέρνηση δώσει το "πράσινο φως", το διοικητικό συμβούλιο της ITA Airways θα εξετάσει λεπτομέρειες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σε μελλοντική συνάντηση και θα αποφασίσει να ξεκινήσει αποκλειστικές συνομιλίες με τους δύο εταίρους, ανέφερε πηγή προσκείμενη στο θέμα.

  Μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου ITA έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου.

  Η MSC είπε ότι και η Lufthansa θα αποφασίσουν για την ανάμειξή τους στη συμφωνία αφού μελετήσουν τα οικονομικά στοιχεία της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ