Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Ιαν-2022 15:06

  Οι σχέσεις ΕΕ-Κουβέιτ και οι περιφερειακές προκλήσεις στο πρόγευμα εργασίας των ΥΠΕΞ της ΕΕ

  Μπρά ντε φερ Βορρά - Νότου για την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων το 2023
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στον κεντρικό ρόλο του Κουβέιτ στην περιοχή του Κόλπου καθώς και στις προκλήσεις οι οποίες περικυκλώνουν τη χώρα αναφέρθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης και ο Κουβεϊτιανός ομόλογός του σεΐχης Αχμέντ Νάσερ αλ-Μοχάμαντ αλ-Σαμπάχ, σε κοινή δήλωσή τους μετά το πρόγευμα εργασίας των 27 Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Κουβεϊτιανό ομόλογό τους, το οποίο διοργάνωσε ο κ. Κασουλίδης.

  Στη συνάντηση, οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με τις περιφερειακές προκλήσεις, τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ-Κουβέιτ και την ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ, Gulf Cooperation Council - GCC), εν όψει και της επικείμενης υπουργικής συνάντησης ΕΕ-ΣΣΚ που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

  Ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε τον Κουβεϊτιανό ομόλογό του για την παρουσίαση που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του προγεύματος και στην οποία αναφέρθηκε στον κεντρικό ρόλο της χώρας, "όχι μόνο γεωγραφικά αλλά στο επίκεντρο της ειρήνευσης και της προώθησης της κατανόησης για όλη την περιοχή", τονίζοντας ότι "ολόκληρη η περιοχή είναι σημαντική για την σταθερότητα της Ευρώπης και πιο πέρα".

  Από την πλευρά του, ο Κουβεϊτιανός υπουργός εξήγησε ακόμα πως παρουσίασε "την οπτική του Κουβέιτ σε σχέση με τις προκλήσεις που μας περικυκλώνουν" ενώ ενημερώθηκε για τη δράση των Ευρωπαίων εταίρων με το Κουβέιτ και την περιοχή "καθώς και την καθαρή και σθεναρή στάση τους για την ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής".

  Σημειώνεται, τέλος, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, θα έχει σειρά επαφών και διμερών συναντήσεων στις Βρυξέλλες, με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ, τον επίτροπο Διεύρυνσης Όλιβερ Βαρχέλι και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ