Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Ιαν-2022 16:45

  Reuters: Η γερμανική κυβέρνηση θα μειώσει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2022 στο 3,6%

  Γερμανία: Στο 2,7% η ανάπτυξη το 2021, μετά τη “βουτιά” 4,6% το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.18

  Η γερμανική κυβέρνηση θα μειώσει την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη φέτος στο 3,6% από 4,1% που εκτιμούσε τον Οκτώβριο, όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters την Παρασκευή.

  Η αναθεωρημένη πρόβλεψη οφείλεται στις διαταραχές στον εφοδιασμό για προϊόντα όπως οι ημιαγωγοί και στο τέταρτο κύμα του κορονοϊού, ανέφερε το Der Spiegel, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση.

  Η εφημερίδα επικαλείται την ετήσια οικονομική έκθεση της κυβέρνησης που πρόκειται να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ την επόμενη εβδομάδα.

  Το υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει, σημειώνει το Reuters.

  Η γερμανική ένωση βιομηχανίας BDI της Γερμανίας ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι περιμένει την οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί κατά 3,5% φέτος, σε μια πιο επιφυλακτική πρόβλεψη από αυτήν της κυβέρνησης.

  Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει στο 3,3% κατά μέσο όρο φέτος, μετά το 3,1% που σημείωσε το 2021, σύμφωνα με προσχέδιο της ετήσιας οικονομικής έκθεσης που εξέτασε το Reuters.

  Τέλος, η κυβέρνηση προβλέπει ότι ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων των αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, θα διαμορφωθεί στο 2,5% το 2022, σύμφωνα με το προσχέδιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ