Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Ιαν-2022 15:25

  Evergrande: Οι αρχές θέλουν πώληση των διεθνών assets για την αποπληρωμή του χρέους της

  Ο βραχίονας διαχείρισης πλούτου της Evergrande στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τοπική κυβέρνηση που διαχειρίζεται την αναδιάρθρωση της China Evergrande Group θέλει να διαχωρίσει τα υπεράκτια assets της εταιρείας και να τα πουλήσει για να αποπληρώσει το εξωτερικό χρέος, αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ, ενισχύοντας τις ελπίδες των ξένων δανειστών για ανάκτηση των κεφαλαίων τους.

  Η REDD ανέφερε πως η τοπική κυβέρνηση της Γκουαντντογκ, όπου εδράζει η Evergrande, στόχο έχει να δημοσιεύσει ένα πλαίσιο σχεδίου αναδιάρθρωσης χρέους μέχρι τον Μάρτιο, το οποίο θα μπορούσε να εξαλείψει επίσης το ποσοστό συμμετοχής ύψους 60% του προέδρου στον όμιλο.

  Επικαλούμενη δύο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, η REDD ανέφερε πως η κυβέρνηση προτείνει οι κρατικοί επενδυτές να αγοράσουν τα assets της Evergrande και τα έσοδα από την πώληση των διεθνών assets να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των υπεράκτιων χρεών.

  Ενώ οι επενδυτές ανέμεναν οι κρατικοί οργανισμοί να βοηθήσουν στην εξομάλυνση της αναδιάρθρωσης, ορισμένοι ανησυχούν ότι το Πεκίνο θα χρησιμοποιούσε τα έσοδα από τυχόν πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων να δώσουν προτεραιότητα στην αποπληρωμή του εγχώριου χρέους.

  Η τοπική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το πλαίσιο και το έχει υποβάλει στο υπουργικό συμβούλιο της Κίνας για συζήτηση, προσθέτοντας ότι μια λεπτομερής πρόταση αναδιάρθρωσης θα δημοσιευθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ