Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Ιαν-2022 11:20

  Alrosa: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας ακατέργαστων διαμαντιών παγκοσμίως

  Alrosa: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας ακατέργαστων διαμαντιών παγκοσμίως
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ρωσική εταιρεία παραγωγής διαμαντιών Alrosa ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις κατά 4,2% στο προηγούμενο έτος, καθώς η ζήτηση ξεπέρασε την προσφορά και βοήθησε την εταιρεία να ανακάμψει από την πανδημία.

  Η Alrosa, η μεγαλύτερη παραγωγής ακατέργαστων διαμαντιών παγκοσμίως και ανταγωνίστρια της De Beers της Anglo American, αύξησε την παραγωγή του 2021 κατά 8% στα 32,4 εκατ. Καράτια, καθώς αύξησε την παραγωγή σε κοιτάσματα στα ανατολικά της Ρωσίας.

  ¨Η ζήτηση για ακατέργαστα διαμάντια ξεπερνά την προσφορά. Μετά από την ολοκλήρωση των εορτασμών Diwali, οι εταιρείες κοπής στην Ινδία έχουν αυξήσει την παραγωγή για να προετοιμαστούν για την ανανέωση των εταιρειών κοσμημάτων μετά από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων”, ανέφερε η Alrosa.

  Ο μέσος δείκτης τιμών της Alrosa σημείωσε άνοδο 12,5% το 2021, ανέφερε η κρατική εταιρεία εξόρυξης, προσθέτοντας ότι οι τιμές παγκοσμίως παραμένουν υψηλά υποστηρίζοντες από την ισχυρή ζήτηση για κοσμήματα, από τη μείωση των αποθεμάτων στον τομέα των διαμαντιών και από τη μειωμένη παραγωγική ικανότητα.

  Αναμένει ότι η ετήσια παραγωγή ακατέργαστων διαμαντιών παγκοσμίως θα παραμείνει στα 110-120 εκατ. Καράτια μεσοπρόθεσμα, σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα στα 140-150 εκατ. Καράτια.

  Οι πωλήσεις διαμαντιών της Alrosa αυξήθηκαν το 2021 κατά 42% στα 45,5 εκατ. Καράτια, εν μέρει χάρη στις πωλήσεις μέρους του προηγουμένως συσσωρευμένου αποθέματος της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ