Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Ιαν-2022 09:29

  Siemens Gamesa: Εμφάνισε λειτουργικές ζημιές στο α΄ τρίμηνο

  Siemens Gamesa: Εμφάνισε λειτουργικές ζημιές στο α΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Siemens Gamesa Renewable Energy υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τη χρήση αργά χθες, καθώς εμφάνισε λειτουργικές ζημιές στο α΄ τρίμηνο, λόγω συνεχιζόμενων περιορισμών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

  Στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, η ισπανική εταιρεία ενέργειας ανακοίνωσε προσαρμοσμένες ζημιές προ φόρων και τόκων ύψους 309 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 121 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, και έσοδα που υποχώρησαν στα 1,8 δισ. ευρώ από τα 2,3 δισ. ευρώ.

  Η πρόσληψη παραγγελιών αυξήθηκε στα 2,5 δισ. ευρώ από τα 2,3 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η θυγατρική της γερμανικής Siemens Energy.

  Οι λειτουργικές ζημιές ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των αποκλίσεων της εκτίμησης κόστους και του πληθωρισμού κόστους που επηρέασε το τμήμα ανεμογεννητριών, τόνισε η εταιρεία.

  Πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα ανεμογεννητριών 5x, έχει υποστεί καθυστερήσεις που επιδεινώθηκαν από τα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό.

  "Επίσης, οι ασταθείς συνθήκες της αγοράς επηρέασαν ορισμένες από τις επενδυτικές αποφάσεις των πελατών μας, και ως συνέπεια, οδήγησαν σε καθυστερήσεις σε κάποια από τα project μας”, τόνισε η εταιρεία.

  Η Siemens Gamesa προβλέπει πιθανές λειτουργικές ζημιές για τη χρήση 2022.

  Το προσαρμοσμένο περιθώριο των ΕΒΙΤ θα διαμορφωθεί μεταξύ -4% και 1%, χαμηλότερα από τον προηγούμενο θετικό στόχο για 1%-4%.

  Τα έσοδα αναμένεται να υποχωρήσουν σε ετήσια βάση κατά 2%-9%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για πτώση 2%-7%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ