Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Ιαν-2022 11:35

  Γαλλία: Αυξήθηκε απροσδόκητα η βιομηχανική εμπιστοσύνη

  25111678
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική βιομηχανική εμπιστοσύνη αυξήθηκε απροσδόκητα τον Ιανουάριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ το ευρύτερο επιχειρηματικό ηθικό αποδυναμώθηκε λόγω του τελευταίου κύματος κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα.

  Η στατιστική υπηρεσία Insee ανακοίνωσε ότι ο δείκτης βιομηχανικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις 112 μονάδες από τις 110 τον Δεκέμβριο, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις μέσες εκτιμήσεις για 111 μονάδες.

  Η βελτίωση έφερε τον δείκτη στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2018 καθώς οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανακοίνωσαν ισχυρότερα βιβλία παραγγελιών, παρόλο που μειώθηκε η αισιοδοξία για τις γενικές προοπτικές της παραγωγής, τόνισε η Insee.

  Αντιθέτως, ο ευρύτερος δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης μειώθηκε στις 107 από τις 109 μονάδες τον Δεκέμβριο, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021, καθώς ο τομέας των υπηρεσιών αντιμετώπιζε το πέμπτο κύμα του κορονοϊού στη Γαλλία.

  Ο δείκτης για τον τομέα των υπηρεσιών μειώθηκε στις 105 μονάδες από τις 107 μονάδες τον Δεκέμβριο, επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο, καθώς οι περιορισμοί έγιναν πιο αυστηροί ακόμη μια φορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ