Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Ιαν-2022 09:20

  Αυστραλία: Αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, σε χαμηλό από το 2008 η ανεργία

  Αυστραλία: Αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, σε χαμηλό από το 2008 η ανεργία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία της Αυστραλίας πρόσθεσε 64.800 νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, με το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, στο 4,2%, ενισχύοντας την πιθανότητα η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας να προχωρήσει νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε στην αύξηση των επιτοκίων.

  Η αύξηση της απασχόλησης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 60.000 σε μηνιαία βάση, επιβεβαιώνοντας ότι οι προσλήψεις αυξήθηκαν στο τελευταίο τρίμηνο του 2021, με τη λήξη των αυστηρών lockdowns σε βασικές πολιτείες όπως η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτόρια.

  Η άνοδος του Δεκεμβρίου ακολουθεί το τεράστιο άλμα των 366.000 που σημειώθηκε τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία.

  Η ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον αναμένεται να επιβραδύνει την αύξηση της απασχόλησης τον Ιανουάριο, αλλά οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η επίπτωση θα είναι προσωρινή.

  "Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν περαιτέρω ανάκαμψη της απασχόλησης. Αυτό παρέχει μια ένδειξη της κατάστασησ στην αγορά εργασίας στις πρώτες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου, πριν την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού προς το τέλος του μήνα”, αναφέρουν στατιστικολόγοι.

  Τα αισιόδοξα στοιχεία για την απασχόληση βοηθούν την κεντρική τράπεζα να θέσει το σκηνικό για την πρώτη συνάντηση για το 2022 την 1η Φεβρουαρίου.

  Υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και ενδέχεται να αναθεωρήσει σημαντικά τις εκτιμήσεις για την αύξηση των επιτοκίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ