Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Ιαν-2022 23:59

  United Airlines: Μικρότερες των εκτιμήσεων οι ζημίες δ’ τριμήνου

  United Airlines: Μικρότερες των εκτιμήσεων οι ζημίες δ’ τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ζημιές τέταρτου τριμήνου μικρότερες των προσδοκιών των αναλυτών ανακοίνωσε η United Airlines Holding την Τετάρτη, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για ταξίδια την εορταστική περίοδο.

  Ειδικότερα, ο αερομεταφορές ανακοίνωσε ζημίες ύψους 1,60 δολαρίων ανά μετοχή για το δ΄ τρίμηνο του 2020, σε προσαρμοσμένη βάση, έναντι ζημιών 7 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν υψηλότερες ζημίες, ύψους 2,11 δολαρίων ανά μετοχή.

  Τα έσοδα του αερομεταφορές το ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 8,19 δισ. δολαρίων, έναντι 3,4 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές ανέμεναν ελαφρώς χαμηλότερα έσοδα, ύψους 7,97 δισ. δολαρίων.

  Η United Airlines πρόσθεσε ότι αναμένει πως τα έσοδά της κατά το α΄ τρίμηνο του 2022 θα είναι μειωμένα κατά 20% έως 25% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, καθώς οι "αναταράξεις” από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού έχουν πλήξει τη ζήτηση για ταξίδια. Ωστόσο, τόνισε ότι οι κρατήσεις για την άνοιξη αλλά και μετά παραμένουν ισχυρές.
  Ο αερομεταφορέας με έδρα το Σικάγο αναμένει τα έσοδα από το τρίμηνο έως τον Μάρτιο να μειωθούν κατά 20% έως 25% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς οι αναταράξεις που προκαλούνται από την παραλλαγή του κορωνοϊού Omicron μειώνουν τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση. Ωστόσο, οι κρατήσεις για την άνοιξη και μετά παραμένουν ισχυρές, πρόσθεσε.

  Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι οι χειμερινές καταιγίδες και η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων της έχουν οδηγήσει σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων. Μόνο μέσα σε μια μέρα, σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της United στο Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty δήλωσε ασθένεια. Την περασμένη εβδομάδα, ο αερομεταφορέας είπε ότι 3.000 εργαζόμενοι είχαν μολυνθεί από τον ιό.

  Η United έχει μειώσει το πρόγραμμα πτήσεων της και προσφέρει στους πιλότους της premium αμοιβές μέχρι το τέλος του μήνα.
  Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει να ανακτήσει το 82% με 84% της προ πανδημίας χωρητικότητας της το τρέχον τρίμηνο. Η χωρητικότητά της για ολόκληρο το έτος προβλέπεται τώρα ότι θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη από ό,τι το 2019, σε σύγκριση με αύξηση 5% που ανέμενε προηγουμένως.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ