Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Ιαν-2022 15:29

  Goldman Sachs: Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη τέταρτου τριμήνου

  Goldman Sachs: Κατώτερα των προσδοκιών τα κέρδη τέταρτου τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του έτους η Goldman Sachs, καθώς τα λειτουργικά έξοδα της επενδυτικής τράπεζας εκτινάχθηκαν κατά 23% λόγω των υψηλότερων αμοιβών στους εργαζομένους στη Wall Street αλλά και της αύξησης των αποθεματικών για αγωγές.

  Ειδικότερα, η επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη τέταρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 3,94 δισ. δολάρια ή 10,81 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα κατά 13% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. 

  Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν κέρδη τριμήνου 11,76 δολαρίων ανά μετοχή. Παρότι οι αναλυτές περίμεναν ότι η επιβράδυνση των συναλλαγών θα επηρέαζε τα μεγέθη τριμήνου, το τμήμα συναλλαγών μετοχών ανακοίνωσε ακόμη χαμηλότερα έσοδα κατά 300 εκατ. δολάρια λιγότερα από τα 2,43 εκατ. δολάρια που ανέμεναν.

  Ωστόσο, τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας για το τέταρτο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση κατά 8% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σκαρφαλώνοντας στα 12,64 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά 500 εκατ. δολάρια τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου.

  Η Goldman Sachs, όπως και οι ανταγωνίστριές της JPMorgan Chase και Citigroup, είδε τα έξοδά της στο τελευταίο τρίμηνο να αυξάνονται, καθώς κλήθηκε να καταβάλει υψηλότερους μισθούς μετά από ακόμη ένα έτος υπεραπόδοσης. Η επενδυτική τράπεζα ανέφερε ότι τα λειτουργικά έξοδα στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 23% και άγγιξαν τα 7,27 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα 6,77 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet.

  Η μετοχή της Goldman Sachs σημειώνει απώλειες της τάξης του 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ