Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Ιαν-2022 12:45

  ZEW: Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιανουάριο

  ZEW: Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιανουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γερμανικό επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε τον Ιανουάριο εν μέσω προσδοκιών ότι τα κρούσματα του κορονοϊού θα μειωθούν μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, επιτρέποντας την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να ανακάμψει στους επόμενους έξι μήνες.

  Το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW τόνισε πως ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε στις 51,7 μονάδες από τις 29,9 τον Δεκέμβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 32 μονάδες.

  "Οι οικονομικές προοπτικές έχουν βελτιωθεί σημαντικά με την έναρξη του νέου έτους. Η πλειονότητα των εμπειρογνωμόνων των χρηματοπιστωτικών αγορών εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη θα ανεβάσει ρυθμό στους επόμενους έξι μήνες”, τόνισε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach.

  "Είναι πιθανό ότι η φάση της οικονομικής αδυναμίας από το τελευταίο τρίμηνο του 2021, θα ξεπεραστεί σύντομα. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η υπόθεση ότι η συχνότητα των κρουσμάτων του κορονοϊού θα μειωθεί σημαντικά μέχρι τις αρχές καλοκαιριού”, πρόσθεσε.

  Η γερμανική ένωση βιομηχάνων (BDI) δήλωσε πως αναμένει η οικονομία να αναπτυχθεί 3,5% αυτό το έτος, δίνοντας μια πιο προσεκτική πρόβλεψη σε σχέση με την κυβέρνηση, καθώς προειδοποίησε ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν άλλο ένα περίεργο έτος εξαιτίας της πανδημίας.

  Η κυβέρνηση, σε εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο, προέβλεψε ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί στο 4,1% αυτό το έτος, από τις εκτιμήσεις για 2,6%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ