Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Ιαν-2022 10:08

  Βρετανία: Αύξηση-ρεκόρ των νέων θέσεων εργασίας τον Δεκέμβριο, μειώθηκε η ανεργία

  Βρετανία: Σε χαμηλό 10 μηνών ο PMI υπηρεσιών τον Δεκέμβριο λόγω Όμικρον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Βρετανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν τον αριθμό-ρεκόρ των 184.000 στο προσωπικό τους τον Δεκέμβριο, δείχνοντας ελάχιστα σημάδια ότι έχουν υποστεί πλήγμα από την Όμικρον, και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του προσωπικού περίπου 1,4% υψηλότερα από το επίπεδο του Φεβρουαρίου 2020 προ πανδημίας.

  Ο ευρύτερος δείκτης της ανεργίας για το τρίμηνο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, υποχώρησε στο 4,1% σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 4,2%.

  Τα σημερινά στοιχεία αποτελούν απόδειξη ότι η αγορά εργασίας ευδοκιμεί, με τον αριθμό των εργαζόμενων να αυξάνεται σε επίπεδο-ρεκόρ και τον αριθμό των απολύσεων στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006 τον Δεκέμβριο”, τόνισε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Rishi Sunak.

  Οι ανησυχίες για τις πιθανές ελλείψεις εργατικού δυναμικού και τις πιέσεις στις αμοιβές μεσοπρόθεσμα, ήταν ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια τον προηγούμενο μήνα, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

  Οι χρηματοπιστωτικές αγορές βλέπουν μεγάλες πιθανότητες η ΒοΕ να αυξήσει ξανά τα επιτόκια στις 3 Φεβρουαρίου, μετά την επόμενη συνεδρίαση της.

  Η αγορά εργασίας εμφανίζει ισχυρότερες επιδόσεις από ό,τι ανέμενε η ΒοΕ στο προηγούμενο έτος, καθώς η ανεργία υποχωρεί παρά τη λήξη του προγράμματος στήριξης των θέσεων εργασίας από την κυβέρνηση, το οποίο υποστήριζε περισσότερους από 1 εκατ. εργαζόμενους τον Σεπτέμβριο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ