Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιαν-2022 15:56

  ΕΕ: Συνεχίζονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για επιβάτες από Αργεντινή, Αυστραλία και Καναδά

  Εκτός ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής “πράσινης λίστας” οι ΗΠΑ και πέντε ακόμη χώρες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Συμβούλιο αφαιρεί την Αργεντινή, την Αυστραλία και τον Καναδά από τη λίστα των χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

  Ειδικότερα, μετά από επανεξέταση βάσει της σύστασης για τη σταδιακή άρση των προσωρινών περιορισμών στα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ, το Συμβούλιο ενημέρωσε τον κατάλογο των χωρών, ειδικών διοικητικών περιοχών και άλλων οντοτήτων και εδαφικών αρχών για τις οποίες πρέπει να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

  Όπως ορίζεται στη σύσταση του Συμβουλίου, ο κατάλογος αυτός θα συνεχίσει να αναθεωρείται κάθε δύο εβδομάδες και, ανάλογα με την περίπτωση, να ενημερώνεται.

  Με βάση τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη σύσταση, από τις 17 Ιανουαρίου 2022 τα κράτη μέλη θα πρέπει να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα εξωτερικά σύνορα για τους κατοίκους των ακόλουθων τρίτων χωρών:

  Μπαχρέιν

  Χιλή

  Κολομβία

  Ινδονησία

  Κουβέιτ

  Νέα Ζηλανδία

  Περού

  Κατάρ

  Ρουάντα

  Σαουδική Αραβία

  Νότια Κορέα

  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  Ουρουγουάη

  Κίνα, με την επιφύλαξη της επιβεβαίωσης της αμοιβαιότητας

  Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά για τις ειδικές διοικητικές περιοχές της Κίνας Χονγκ Κονγκ και Μακάο.

  Στην κατηγορία των οντοτήτων και των εδαφικών αρχών που δεν αναγνωρίζονται ως κράτη από τουλάχιστον ένα κράτος μέλος, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για την Ταϊβάν θα πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά.

  Οι κάτοικοι της Ανδόρας, του Μονακό, του Αγίου Μαρίνου και του Βατικανού θα πρέπει να θεωρούνται ως κάτοικοι της ΕΕ για τους σκοπούς της παρούσας σύστασης.

  Τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των τρίτων χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθεί ο τρέχων ταξιδιωτικός περιορισμός ενημερώθηκαν στις 20 Μαΐου 2021. Καλύπτουν την επιδημιολογική κατάσταση και τη συνολική ανταπόκριση στην COVID-19, καθώς και την αξιοπιστία των διαθέσιμων πληροφοριών και πηγών δεδομένων. Η αμοιβαιότητα θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη κατά περίπτωση.

  Οι συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία) συμμετέχουν επίσης σε αυτή τη σύσταση.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ