Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιαν-2022 14:45

  Generali: Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ των μετόχων - Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του τρίτου μεγαλύτερου επενδυτή

  Generali: Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ των μετόχων - Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του τρίτου μεγαλύτερου επενδυτή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεγαλύτερη ιταλική ασφαλιστική Generali δήλωσε πως ο εκπρόσωπος του τρίτου μεγαλύτερη επενδυτή της, Leonardo Del Vecchio, έχει παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο, καθώς βαθαίνει η ρήξη μεταξύ του ομίλου και δύο εκ των κορυφαίων μετόχων του.

  Η παραίτηση του Romolo Bardin έρχεται αφότου ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής της Generali, Francesco Gaetano Caltagirone, παραιτήθηκε από τη θέση του και τον ρόλο του ως αναπληρωτής πρόεδρος την προηγούμενη εβδομάδα.

  Οι Ιταλοί δισεκατομμυριούχοι Caltagirone και Del Vecchio, 79 και 86 ετών αντιστοίχως, αντιτίθενται στον επαναδιορισμό του διευθύνοντας συμβούλου της Generali, Philippe Donnet, σε μια πρόκληση για τον μοναδικό μεγαλύτερο μέτοχο της Generali, Mediobanca.

  Οι παραιτήσεις τους έρχονται καθώς η Generali προετοιμάζεται να εκκινήσει τη διαδικασιών κατάρτισης λίστας με υποψηφίους για ένα νέο δ.σ. τον Απρίλιο.

  Το δ.σ. της Generali συναντιέται την Τρίτη για να αρχίσει να εξετάζει μια αρχική λίστα με υποψηφίους, αναφέρει πηγή του Reuters.

  Ο Donnet, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Mediobancz, έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των μελών του δ.σ., στην προσπάθεια του να κερδίσει μια τρίτη θητεία από τους μετόχους τον Απρίλιο.

  Οι Caltagirone και Del Vecchio σχεδιάζουν να παρουσιάσουν τον δικό τους υποψήφιο διευθύνοντα σύμβουλο στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής λίστας υποψηφίων για το δ.σ., ανέφεραν πηγές του Reuters.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ