Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιαν-2022 13:15

  ILO: Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας καθυστερεί λόγω πανδημίας και Όμικρον

  ILO: Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας καθυστερεί λόγω πανδημίας και Όμικρον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η παγκόσμια αγορά εργασίας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο να ανακάμψει από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, με τα επίπεδα ανεργίας να παραμένουν πάνω από την προ κορονοϊού περίοδο, τουλάχιστον μέχρι το 2023, εξαιτίας της αβεβαιότητας για την πορεία και τη διάρκεια της πανδημίας, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας σε ανακοίνωση του.

  Η υπηρεσία του ΟΗΕ εκτιμά ότι ισοδυναμεί με περίπου 52 εκατ. Λιγότερες θέσεις εργασίας το 2022 σε σχέση με τα προ κορονοϊού επίπεδα, αριθμός που είναι διπλάσιος της προηγούμενης εκτίμησης από τον Ιούνιο του 2021.

  Τα προβλήματα αναμένεται να συνεχιστούν και το 2023 όταν θα εξακολουθούν να υπάρχουν 27 εκατ. Λιγότερες θέσεις εργασίας, τόνισε, προειδοποιώντας για μια "αργή και αβέβαιη ανάκαμψη” στο report για την παγκόσμια απασχόληση και τις κοινωνικές προοπτικές το 2022.

  "Οι προοπτικές για την αγορά εργασίας παγκοσμίως έχουν επιδεινωθεί μετά τις τελευταίες προβλέψεις της ILO. Μια επιστροφή στις προ πανδημίας επιδόσεις είναι πιθανό να παραμείνει άπιαστη για μεγάλο μέρος του κόσμου στα επόμενα χρόνια”, υπογραμμίζεται στην αναφορά.

  Ο γενικός διευθυντής Guy Ryder δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπήρξαν πολλοί παράγοντες πίσω από την αναθεώρηση, δηλώνοντας ότι "ο πρωταρχικός είναι η συνέχιση της παδημίας και οι μεταλλάξεις της, κυρίως η Όμικρον”.

  Συνολικά, περίπου 270 εκατ. Άνθρωποι εκτιμάται πως θα είναι άνεργοι το 2022. Ωστόσο, το report αναφέρει ότι η επίδραση θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη, δεδομένου ότι πολλά άτομα έχουν εγκαταλείψει το εργατικό δυναμικό και δεν έχουν επιστρέψει ακόμη.

  Και πάλι, το προβλεπόμενο έλλειμμα στις ώρες εργασίας το 2022 αντιπροσωπεύει μια βελτίωση σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια.

  Το 2021, οι εκτιμήσεις του ILO έκαναν λόγο για περίπου 125 εκατ. Λιγότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα και το 2020, 258 θέσεις εργασίας λιγότερες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ