Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιαν-2022 10:49

  Credit Suisse: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος εξαιτίας παραβίασης των κανόνων για τον κορονοϊό

  Credit Suisse: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος εξαιτίας παραβίασης των κανόνων για τον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Credit Suisse θα επιμείνει στη στρατηγική της αναδιάρθρωση παρά  την απότομη αποχώρηση του "εγκεφάλου” της, Antonio Horta-Osorio, μετά από εσωτερική έρευνα για την προσωπική του συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων των κανόνων για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της τράπεζας.

  Η αποχώρηση του Horta-Osorio έρχεται λιγότερο από έναν χρόνο αφότου προσελήφθη για να βοηθήσει την τράπεζα να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της επενδυτικής εταιρείας Archegos, και την αφερεγγυότητα της βρετανικής Greenshill Capital, ακόμη και όταν βρισκόταν σε αναταραχή από την αποχώρηση του CEO Tidjane Thiam το 2020 για ένα σκάνδαλο κατασκοπείας.

  Σε συνδυασμό με αυτές τις απώλειες δισ. Δολαρίων και τις απολύσεις στη Νο 2 τράπεζα της Ελβετίας, ο Horta-Osorio παρουσίασε μια νέα στρατηγική τον Νοέμβριο, για να συγκρατήσει τους investment bankers.

  "Η στρατηγική δεν είναι υπό συζήτηση”, ανέφερε στο Reuters ο Alex Lehmann, μέλος του δ.σ. της Credit Suisse ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Horta-Osorio.

  Η προσωπική συμπεριφορά του Πορτογάλου τραπεζίτη έχει προσφάτως βρεθεί υπό έλεγχο από τις αρχές, καθώς παραβίασε δύο φορές τους κανόνες για την καραντίνα το 2021.

  "Λυπάμαι που ορισμένες προσωπικές μου ενέργειες οδήγησαν σε δυσκολίες την τράπεζα και έθεσαν σε κίνδυνο την ικανότητα μου να εκπροσωπώ την τράπεζα εσωτερικά και εξωτερικά”, ανέφερε σε ανακοίνωση ο Horta-Osorio.

  "Επομένως θεωρώ ότι η παραίτηση μου είναι προς όφελος της τράπεζας και των μετόχων σε αυτή την κρίσιμη στιγμή”, πρόσθεσε.

  Η Credit Suisse τόνισε πως ο Horta-Osorio παραιτήθηκε μετά από μια έρευνα που διέταξε το δ.σ. και ότι ο Lehmann ανέλαβε χρέη προέδρου άμεσα.

  Ο Lehmann, Ελβετός πολίτης ο οποίος έχει θητεία 10 ετών στην ανταγωνιστική UBS και σχεδόν δύο δεκαετιών στη Zurich Financial Group, δήλωσε ότι δεν σχεδιάζονται σαρωτικές αλλαγές για την Credit Suisse, καθώς προσπαθεί να επαναφέρει την τράπεζα σε πιο ήρεμα νερά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ