Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 17:00

  ΗΠΑ: Υποχώρησε η εργοστασιακή παραγωγή τον Δεκέμβριο με βαρίδι την αυτοκινητοβιομηχανία

  ΗΠΑ: Υποχώρησε η εργοστασιακή παραγωγή τον Δεκέμβριο με βαρίδι την αυτοκινητοβιομηχανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η παραγωγή στα αμερικανικά εργοστάσια υποχώρησε απροσδόκητα τον Δεκέμβριο, με βαρίδι τη μείωση της παραγωγής στα εργοστάσια αυτοκινήτων εν μέσω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters.

  Ειδικότερα, η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3% τον Δεκέμβριο μετά από αύξηση 0,6% τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED). Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση της εργοστασιακής παραγωγής κατά 0,5%. Σε ρτήσια βάση, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,5% τον Δεκέμβριο.

  Η μεταποίηση, η οποία αντιπροσωπεύει το 11,9% της αμερικανικής οικονομίας, εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τα χαμηλά αποθέματα των επιχειρήσεων, καθώς η ζήτηση για αγαθά παραμένει ισχυρή. Όμως ο κορονοϊός και η ανάκαμψη από την πανδημία έχουν προκαλέσει διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, αυξάνοντας έτσι τον πληθωρισμό.

  Η παραγωγή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,9% το δ' τρίμηνο, μετά από αύξηση 4% το γ' τρίμηνο.

  Η παραγωγή στα εργοστάσια αυτοκινήτων μειώθηκε κατά 1,3% τον Δεκέμβριο μετά από αύξηση 1,7% τον Νοέμβριο. Η παραγωγή οχημάτων είναι περίπου 6% χαμηλότερη από το επίπεδο του 2021.

  Η μείωση της παραγωγής του περασμένου μήνα στη μεταποίηση σε συνδυασμό με την πτώση 1,5% στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ώθησαν τη βιομηχανική παραγωγή σε πτώση 0,1%, μετά από αύξηση 0,7% τον Νοέμβριο.

  Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με ρυθμό 4% το δ' τρίμηνο, μετά από αύξηση 3,5% το γ' τρίμηνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ