Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 15:48

  Βρετανική μελέτη: Η Όμικρον στέλνει περισσότερα μικρά παιδιά και μωρά στο νοσοκομείο από άλλες παραλλαγές

  Βρετανική μελέτη: Η Όμικρον στέλνει περισσότερα μικρά παιδιά και μωρά στο νοσοκομείο από άλλες παραλλαγές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα μικρά παιδιά και τα μωρά είναι αναλογικά πιο πιθανό να νοσηλευτούν λόγω της Όμικρον σε σύγκριση με μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, από ό,τι λόγω προηγούμενων παραλλαγών, αλλά οι περιπτώσεις είναι ακόμα πιο ήπιες, δήλωσαν Βρετανοί ερευνητές, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι η συνολική εικόνα ήταν καθησυχαστική.

  H Όμικρον εξαπλώθηκε γρήγορα στη Βρετανία και τροφοδότησε μια άνοδο των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, αν και η παραλλαγή είναι λιγότερο σοβαρή από προηγούμενες, και τα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού μεταξύ των ενηλίκων συνέβαλαν επίσης στον περιορισμό της αύξησης των νοσηλειών. Τα παιδιά είναι λιγότερο ευάλωτα στην COVID-19 από τους μεγαλύτερους ενήλικες.

  Η μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, η οποία κοινοποιήθηκε σε κυβερνητικούς συμβούλους, διαπίστωσε ότι υπήρχε αυξημένο ποσοστό μικρών παιδιών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με μεγάλο ποσοστό να είναι μωρά κάτω του ενός έτους.

  Από τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν με COVID-19, το 42% ήταν κάτω του 1 έτους, σε σύγκριση με περίπου 30% στα προηγούμενα κύματα, έδειξαν τα πρώτα δεδομένα, αν και οι ερευνητές τόνισαν ότι οι ασθένειες ήταν ήπιες.

  "Αυτά δεν είναι ιδιαίτερα άρρωστα βρέφη. Στην πραγματικότητα, έρχονται για σύντομες χρονικές περιόδους", είπε στους δημοσιογράφους ο συγγραφέας της μελέτης Calum Semple, καθηγητής Παιδικής Υγείας και Επιδημικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, προσθέτοντας ότι το ποσοστό που απαιτεί οξυγόνο έβαινε μειούμενο.

  Ο εμβολιασμός των άνω των 12 ετών μπορεί να εξηγήσει κάποια από την αναλογική πτώση του ποσοστού των μεγαλύτερων παιδιών που πηγαίνουν στο νοσοκομείο, είπε ο Semple, αλλά αυτό δεν αποτελεί εξήγηση για το σύνολο της εικόνας.

  Ο Russell Viner, καθηγητής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στο UCL, είπε ότι η τάση ήταν πιθανή εν μέρει επειδή τα συμπτώματα της Όμικρον μπορεί να μοιάζουν με το είδος των αναπνευστικών παθήσεων που θα ενθάρρυναν τους γονείς να φέρουν τα μωρά στο νοσοκομείο προληπτικά, ενώ οι κλινικές οδοί για τα μεγαλύτερα παιδιά δεν θα τους έφερνε στο νοσοκομείο με τόσο ήπια συμπτώματα.

  Πρόσθεσε ότι τα δεδομένα ήταν πολύ πρώιμα και μπορεί να αλλάξουν. "Μια πολύ γρήγορη ανασκόπηση των κλινικών δεδομένων είναι εξαιρετικά καθησυχαστική", είπε ο Viner στους δημοσιογράφους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ