Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 15:21

  Υποχώρησαν τα κέρδη της Citigroup στο τρίμηνο, πτώση για τη μετοχή (upd)

  Υποχώρησαν τα κέρδη της Citigroup στο τρίμηνο, πτώση για τη μετοχή (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:33

  Πτώση στα 3,17 δισ. Δολάρια κατέγραψαν τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Citigroup ή στα 1,46 δολάρια ανά μετοχή, από τα 4,3 δισ. Δολάρια ή 1,92 δολάρια ανά μετοχή προς από ένα χρόνο.

  Τα κέρδη ήταν υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς, εξαιτίας των ισχυρών επιδόσεων στην επενδυτική τραπεζική, που περιόρισε το πλήγμα από τα υψηλότερα έξοδα.

  Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 17 δισ. Δολάρια έναντι των 16,8 δισ. Δολαρίων.

  Τα αποτελέσματα της αμερικανικής τράπεζας ήταν υψηλότερα των στόχων για 1,39 δολάρια ανά μετοχή και των 16,85 δισ. Δολαρίων για τα έσοδα.

  Η Citi ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε υψηλότερες δαπάνες, οι οποίες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από υψηλότερα έσοδα και από το χαμηλότερο κόστος της πίστωσης.

  Το τελευταίο τρίμηνο περιλάμβανε επίσης μια προ φόρων επίδραση ύψους 1,2 δισ. Δολαρίων σε σχέση με την προηγουμένως ανακοινωθείσα αποεπένδυση των καταναλωτικών τραπεζικών δραστηριοτήτων στην Ασία.

  Ο βραχίονας επενδυτικής τραπεζικής της Citigroup, είχε ισχυρό τρίμηνο χάρη στη φρενίτιδα εξαγορών και συγχωνεύσεων στη διάρκεια της περιόδου.

  Τα έσοδα στη μονάδα Θεσμικών Πελατών, αυξήθηκαν 4%, κυρίως χάρη στο άλμα 43% των προμηθειών επενδυτικής τραπεζικής.

  Αυτό βοήθησε να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τις υψηλότερες δαπάνες, καθώς η τράπεζα συνεχίζει να κλείνει τις τελευταίες καταναλωτικές της δραστηριότητες εκτός των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του σχεδόν στρατηγικής ανανέωσης του διευθύνοντος συμβούλου Jane Fraser, αναφέρει το Reuters.

  Νωρίτερα σήμερα εξάλλου, η Citigroup δήλωσε ότι είχε συμφωνήσει να πουλήσει τις καταναλωτικές της δραστηριότητες στην Ινδονησία, τη Μαλαισίας, την Ταϋλάνδης και το Βιετνάμ, στην United Overseas Bank.

  Με αυτή τη συμφωνία, η τράπεζα έχει ανακοινώσει σχέδια πώλησης για επτά από τις 13 ασιατικές -κυρίως- καταναλωτικές δραστηριότητες, για οποίες ο Fraser είχε προαναγγείλει ότι η τράπεζα θα εγκατέλειπε.

  Η Citigroup ανέλαβε υψηλότερο κόστος για αρκετά τρίμηνο για να διορθώσει τα ρυθμιστικά θέματα που εντόπισαν οι ρυθμιστικές αρχές στα συστήματα ελέγχου της, οδηγώντας σε ερωτήματα από τους επενδυτές για το πόσο χρόνο και χρήματα θα απαιτηθούν για τα διορθωτικά μέτρα.

  Στο δ΄ τρίμηνο, οι λειτουργικές δαπάνες της τράπεζας αυξήθηκαν 8%, χωρίς τον αντίκτυπο των πωλήσεων στην Ασία.

  Αν και τα συνολικά καθαρά έσοδα από τόκους ήταν αμετάβλητα σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 10,82 δισ. Δολάρια, τα καθαρά έσοδα από τόκους από τις βασικές δραστηριότητες χορήγησης δανεισμού της τράπεζας εκτός των αγορών, αυξήθηκαν 0,6%.

  Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 3,6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ