Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 14:14

  Εγκαινίασε πολεμικό πλοίο ο Ερντογάν: Υλοποιήσαμε πολλά έργα για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας

  Εγκαινίασε πολεμικό πλοίο ο Ερντογάν: Υλοποιήσαμε πολλά έργα για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην τελετή "εγκαινίων" του νέου πολεμικού πλοίου της Τουρκίας παρευρέθη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  Το TCG Ufuk, το πρώτο πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας, κατασκευάστηκε με εθνικoύς πόρους σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Anadolu και τέθηκε σε υπηρεσία σήμερα, στο πλαίσιο του πρότζεκτ MILGEM (Mili gemisi, Εθνικό Πλοίο).

  Μοιάζει εξωτερικά με τις κορβέτες κλάσης Ada, από τις οποίες δανείζεται τη σχεδίαση, αλλά στερείται όπλων. Τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα δοκιμής και εκπαίδευσης της κορβέτας κατασκευάζονται από την ASELSAN.

  "Παλιά αγοράζαμε το σύστημα κάθετης βολής από το εξωτερικό, τώρα έχουμε εθνικό και τοπικό. Κατασκευάζουμε μόνοι μας πολλά όπλα και συστήματα", είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

  "Εύχομαι τα καλύτερα για το πλοίο μας, το οποίο πιστεύω ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματική εκτέλεση των δραστηριοτήτων ασφάλειας και πληροφοριών της χώρας μας στη θάλασσα. Δεν θέλουμε πια να αγοράζουμε από έξω", είπε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε: "Δουλεύουμε με επιμονή και αποφασιστικότητα από το 2004. Ευτυχώς, φτάσαμε σε αυτές τις μέρες. Χάρη στις αγορές της αμυντικής βιομηχανίας, η Τουρκία έγινε μια χώρα που έσπασε τα βρώμικα παιχνίδια με τις ανακαλύψεις που κάναμε".

  "Προετοιμάζουμε τώρα τη χώρα μας για το πολεμικό περιβάλλον του μέλλοντος με ενεργητική αμυντική προσέγγιση. Εστιάζουμε στην εφαρμογή συστημάτων υψηλής τεχνολογίας", είπε ο Τούρκος πρόεδρος. 

  "Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας. Μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας τα εθνικά μας πολεμικά πλοία, πλοία για σεισμικές έρευνες, πλοία ακτοφυλακής και άλλα σκάφη" συμπλήρωσε.

  "Θα είμαστε δυνατοί και αποτρεπτικοί στις θάλασσές μας. Θα έχουμε 6-7-8 φρεγάτες κλάσης Milgem Stacker, καθώς βγήκαμε να κάνουμε διαγωνισμό για τα πλοία. Κατασκευάζουμε τα 3 πολεμικά μας πλοία ταυτόχρονα. Θα ανέβουμε στο κορυφαίο επίπεδο του κόσμου με το αεροπλανοφόρο μας, το οποίο θα παράγουμε με εγχώριους εθνικούς πόρους", είπε ο Ερντογάν.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ