Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 12:46

  Γερμανία: Στο 2,7% η ανάπτυξη το 2021, μετά τη "βουτιά" 4,6% το 2020

  Γερμανία: Στο 2,7% η ανάπτυξη το 2021, μετά τη “βουτιά” 4,6% το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρά την ανάκαμψη που κατέγραψε το 2021 η οικονομία της Γερμανίας, η χώρα δεν κατάφερε να επιστρέψει στο προ πανδημίας επίπεδο, καθώς οι ελλείψεις ημιαγωγών έπληξαν την παραγωγή στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι περαιτέρω περιορισμοί για τον κορονοϊό επιβράδυναν την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη.

  Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 2,7% το 2021, μετά από "βουτιά” 4,6% που κατέγραψε στο πρώτο έτος της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

  Η εκτίμηση ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters.

  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η οικονομική παραγωγή στη Γερμανία εξακολουθεί να υπολείπεται 2% σε σύγκριση με το επίπεδο του προ κρίσης 2019, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

  Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο συρρικνώθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, μετά την ανάπτυξη που κατέγραψε στα δύο προηγούμενα τρίμηνα, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού οδήγησε στην υιοθέτηση νέων περιοριστικών μέτρων στο λιανικό εμπόριο και τον κλάδο της φιλοξενίας, όπως σημειώνει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

  Μια πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ της χώρας το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους δείχνει συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας μεταξύ 0,5% και 1%, σύμφωνα με εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

  Οι κύριοι παράγοντες ανάπτυξης για τη γερμανική οικονομία το προηγούμενο έτος ήταν το "άλμα” στις εξαγωγές και οι τεράστιες δημόσιες δαπάνες για την άμβλυνση του αντίκτυπου της πανδημίας, αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ