Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 12:03

  Η Γερμανία δανείστηκε πέρυσι σχεδόν 25 δισ. λιγότερα από τον προγραμματισμό της

  Η μεγαλύτερη πρόκληση του Κρίστιαν Λίντνερ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερμανία δανείστηκε λιγότερα χρήματα από τις αγορές πέρυσι από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να έχει υποβιβάσει το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο χρέους των 240 δισ. ευρώ κατά 24,8 δισ. ευρώ, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, σύμφωνα με το Reuters.

  "Έτσι, κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, αλλά δεν εξαντλούμε ό,τι είναι δυνατό", είπε ο Λίντνερ στους βουλευτές στο κοινοβούλιο.

  Η Γερμανία ανέλαβε νέο χρέος ρεκόρ περίπου 215 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι μετά από έναν άνευ προηγουμένου δανεισμό 130 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020 για τη χρηματοδότηση μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.

  Ο Λίντνερ είναι ο ηγέτης των δημοσιονομικά προσεκτικών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), μέρος ενός κυβερνώντος συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες και περιλαμβάνει επίσης τους Πράσινους.

  Είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει δημοσιονομικά αποθέματα τα επόμενα χρόνια για να προετοιμαστεί για την επόμενη κρίση και επανέλαβε το σχέδιο του συνασπισμού να επιστρέψει από το 2023 σε αυστηρά όρια δανεισμού, έναν συνταγματικό κανόνα γνωστό ως διάλυση χρέους.

  Τα επόμενα χρόνια, ο λόγος χρέους προς παραγωγή θα πρέπει να μειωθεί σταδιακά, είπε ο Λίντερ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση για τους πολίτες και τις εταιρείες.

  "Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις φόρων", είπε ο Λίντνερ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ