Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 10:29

  Αναμνηστική δόση με Johnson & Johnson δημιουργεί περί το 85% προστασίας έναντι της Όμικρον

  Αναμνηστική δόση με Johnson & Johnson δημιουργεί περί το 85% προστασίας έναντι της Όμικρον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:34

  Ένα ενισχυτικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 έχει δείξει περί το 85% αποτελεσματικότητας στην προστασία από την παραλλαγή Όμικρον για ένα χρονικό διάστημα 1-2 μηνών μετά από τη λήψη του, αποκάλυψε η επικεφαλής του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Νότιας Αφρικής ( SAMRC), σε δηλώσεις της την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.

  Η Glenda Gray παρουσίασε τα ευρήματα μιας μελέτης του SAMRC σε μια ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της Νότιας Αφρικής σχετικά με το τέταρτο κύμα της COVID-19, το οποίο ήρθε ως αποτέλεσμα της νέας παραλλαγής.

  "Είδαμε μια αποτελεσματικότητα εμβολίου 85% και είδαμε ότι αυτού του είδους η αποτελεσματικότητα του εμβολίου διατηρείται για έως και δύο μήνες", είπε. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναφέρουμε πολύ υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά της Όμικρον".

  Στη μελέτη συμμετείχαν 477.234 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, όλοι τους εμβολιασμένοι με το εμβόλιο J&J, από τους οποίους 236.000 -- περίπου οι μισοί -- είχαν λάβει την αναμνηστική δόση της J&J.

  Η μελέτη εξέτασε τις νοσηλείες μεταξύ εκείνων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που είχαν μολυνθεί κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος και διαπίστωσε ότι το αναμνηστικό εμβόλιο μείωσε τις νοσηλείες κατά 63% τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά το αναμνηστικό, αυξάνοντας έως και 85% μετά από αυτό για μεταξύ ενός και δύο μηνών.

  Η μελέτη τόνισε επίσης ότι όσοι είχαν μολυνθεί με HIV ήταν πιο ευάλωτοι σε νοσηλεία λόγω της Όμικρον.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ